ældre par

Ældrelov udskudt til 2024

Ældrepleje

Regeringen udsætter præsentationen af den nye ældrelov til 2024. Ikke optimalt, men det vigtigste er at gøre arbejdet ordentligt, mener Danske Seniorer.

Det er ellers næsten to år siden, at statsminister Mette Frederiksen (S) i sin nytårstale lancerede ideen om en ny ældrelov. Den skulle  være kort og præcis, og have klare værdier som værdighed, valgfrihed og selvbestemmelse med få dokumentationskrav.  

Men regeringen bliver altså ikke klar med et udspil inden nytår, og derfor er lanceringen udsat til 2024. 

Vigtigere at gøre det rigtigt end at gøre det hurtigt

Danske Seniorer har fulgt med i det forberedende arbejde om den nye ældrelov, og ærgrer sig naturligt over at det tager længere tid. Det er dog bedre end at sjuske noget igennem, mener organisationen. 

"Det er vigtigere at gøre det rigtigt end at gøre det hurtigt, for det kommer til at påvirke mange udsatte ældres hverdag. Så selvom det absolut ikke er optimalt at loven igen udskydes, så er det vigtigste for os at det bliver en gennemarbejdet lov, der også tager højde for retssikkerhed for de ældre, og som har værdierne i centrum," siger direktør i Danske Seniorer Katrine Lester. 

"Der er så mange eksempler på reformer, der hastes igennem med store problemer, og det kan vi ikke byde udsatte ældre. Så om der går en måned mere eller mindre er ikke udslagsgivende. Men selvfølgelig er vi utålmodige, og jo længere tid der går, desto større bliver vores forventninger. Regeringen skal simpelt hen levere," siger seniordirektøren.