Katrine Lester

Direktør Katrine Lester / Foto: Lars Krabbe

Lettere for foreninger at få bankkonto

Forening

Mange foreninger oplever bøvl, gebyrer og bureaukrati i banken, når de skal bruge en konto. Nu vil regeringen gøre det lettere og billigere for foreninger at få en bankkonto. Danske Seniorer glæder sig over udspillet.

Udfordringer med banken er et kæmpestort problem for foreningsdanmark, og det vil regeringen nu gøre noget ved. Erhvervsminister Morten Bødskov (S) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) foreslår nu en basal betalingskonto til små erhvervsdrivende og foreninger. Det skal gøre det lettere og forhåbentligt også billigere for foreningslivet. 

"Jeg er virkelig træt af at høre historier om lokale ildsjæle, der løber panden mod muren hos den lokale bank. De frivillige foreningsaktive burde blive mødt med smil, ros og anerkendelse i hele samfundet, men alt for mange oplever i stedet bøvl, bureaukrati og tårnhøje gebyrer med potentiale til at slå enhver god idé ihjel. Nu giver vi foreningerne adgang til en betalingskonto, der gerne skal gøre det lettere at tage ansvar som frivillig kasserer. Jeg forventer også, at bankerne skruer ned for gebyrerne over for foreningerne. Nu bliver det et krav, at kontoen skal tilbydes til en rimelig pris. Det satser jeg på, at bankerne forstår," siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt i en pressemeddelelse.

Danske Seniorer glæder sig over foreningsfokus 

I Danske Seniorer tager direktør Katrine Lester rigtig pænt imod udspillet fra de to ministre. Hun glæder sig over, at regeringen tager initiativ til en basal foreningskonto, men vil gerne se den konkrete udformning: 

"Det er virkelig positivt at regeringen på denne måde tager foreningslivets problemer med banker seriøst. Jeg noterer mig, at kulturministeren også forventer at det betyder færre gebyrer for især de mindre foreninger, og det vil vi holde skarpt øje med," siger hun.

For mange af Danske Seniorers medlemsforeninger er det nemlig både det administrative bøvl og gebyrerne, der presser foreningerne. De oplever både gebyrer på at have en konto, men også eksempelvis gebyrer på at skifte kasserer i foreningen, at indbetale kontanter eller på at indlevere dokumentation om foreningen, hvis man ikke er digital. 

"Der var mange pæne ord om at gøre det lettere at være forening i regeringsgrundlaget. Jeg vil virkelig gerne kvittere for, at regeringen ser ud til at sætte handling bag ordene, og jeg ser frem til at følge det videre arbejde, blandt andet om at mindske bøvlet som følge af hvidvaskregler," siger Katrine Lester. 

Emne