Filmanmeldelse: Kød og blod

Filmen starter med at teenageren Ida kommer ud for en bilulykkke, hvor hun mister sin mor. Det er jo ikke så godt og Ida må flytte ind hos sin moster Bodil spillet af Sidse Babett Knudsen. Familien er stor og bor i et hus i en forstad til en større by. Den ernærer sig ved kriminalitet og styres med hård hånd af Bodil, som samtidig er det kærlige familieoverhoved.

Filmen er tilsyneladende velfortalt og spændende, og skuespillerne, især Ida spillet af Sandra Guldberg Kamp, er stort set alle gode. Som et ikke ukendt fænomen i nyere dansk film, er det næsten umuligt for mennesker over 25 år at forstå dialogen. De unge skuespiltalenter lærer tilsyneladende ikke fonetik og tale. De taler hurtigt og utydeligt. At det tydelige lader sig gøre, er Clement Kjærsgård et levende eksempel på, selv om han ikke er helt ung længere. Ved pressevisningen blev filmen vist uden de danske undertekster (Nordisk film viser altid undertekster) og mellem 85 og 90% af skuespillernes tale forsvandt ud i “outer space” for mig, som med høreapparater hører som en 45 årig normalthørende. - Det er for dårligt og jeg håber for mine medpublikummer, at alle danske film fremover vil blive undertekstede.

Billedsiden er til gengæld i orden og her er der ikke meget at kritisere. Det lykkedes for mig at se billeder nok til, at jeg ikke helt blev snydt, og så var nogen af dem osse rigtig gode. - Alt ialt en glimrende film som kun får 3 stjerner på grund af den manglende understekstning. 
***

Anmeldt af Danske Seniorers frivillige kulturanmelder Knud Hein, Ishøj 10. marts 2020          

koed blod plakat

Kød og Blod
Snow globe & Scanbox Entertainment
Spillefilmdebut: Jeanette Nordahl

Udskriv Email