Teateranmeldelse: Mød mig på Cassiopeia

Mød mig på Cassiopeia er en eventyrlig og humoristisk fortælling, hvor Olympens guder og teatrets folk vikles sammen i et virvar af fortvivlelse, frustration og forelskelse. Musicalen er baseret på Fleming Lynge og Børge Müllers populære musicalfilm af samme navn fra 1951, som særligt blev kendt for sine fortryllende melodier af komponisten Kai Normann Andersen. Faktisk er hele tre af hans sange en del af den danske kulturkanon fra 2006.

Det er længe sagt, at hvis Kaj Normann Andersen havde været født i USA, havde ”Mød mig på Cassiopeia” gjort ham verdensberømt. Med hit efter hit, kan publikum se frem til et møde med komponisten Berger, som kæmper med at få sin operette færdig til tiden.

Den frustrerede Berger (Carsten Svendsen) har både teatrets direktør (Troels Malling) og sin ekskone – teatrets primadonna (Trine Gadeberg) – på nakken, og han er derfor på grænsen til at give op. Pludselig kommer musikkens muse (Amalie Dollerup) ham til undsætning. Hun skaber både sving i noder og blussende kærlighed på teatret. Musen forelsker sig nemlig hurtigt i den charmerende løjtnant Harry, hvilket giver anledning til nye problemer.

Vi møder i teateret med den gamle film i tankerne, vel egentlig mest musikken. Men her og nu, er alt den gamle film omdannet til en dejlig og ikke mindst morsom musical.

Og så er det ellers om bare at læne sig tilbage og nyde denne dejlige forestilling og ikke mindst de dejlige melodier og de mange dygtige kunstnere på scenen – ikke mindst 79-årige Lone Hertz som med sin sirlige personlighed, tilflyder forestillingen noget helt særligt – denne gang sammen med Zeus (Asger Reher).

En forestilling vi klart kan anbefale, og helt sikkert en forestilling der vil falde vores medlemmer i god smag – både medens den kører på Folketeateret i København og den efterfølgende turne.

mødmigpåcas

Mød mig på Cassiopeia
Set af: Kurt Sølund, frivillig teateranmelder i Danske Seniorer
Dagbladene giver **** til *****
Forestillingen vises på Folketeatret i København indtil 3. marts, hvorefter det drager på turne i hele 42 byer landet rundt indtil 23. maj
Varighed: 2½ time inkl. pause
Instruktør: Kasper Wilton
Se mere her på dette LINK

Udskriv Email