De ER gale, de briter...

CCC.foggsoff.plakat

Selvom vi savnede den skønne Vivienne McKee blandt skuespillerne på scenen, er også dette års Crazy Christmas morsom - og et forrygende showroom for fantastifulde kostumer. 

Fogg's off hedder årets Crazy Christmas Cabaret, og jeg skal love for, vi kommer på tur i en lettere omskrevet version af Jules Verne's Jorden rundt i 80 dage sammen med Phileas - ups! Philippa Fogg. Vi møder naturligvis Phileas Fogg i London, netop som han indgår et væddemål om, at han kan nå jorden rundt på 80 dage. Og vi introduceres for Phillippa, hans søster!? (havde Phileas en søster?)

Vi skal både med skib og tog og varmluftballon. Undervejs lander vi både i Frankrig, Ægypten, i toget til Calcutta, i Hong Kongs havn ... og sørme også i en saloon i det vilde vesten, hvor en sagesløs tilskuer - vanen tro - hives op på scenen og falder så godt ind i rollen som bevæbnet cowboy, at man næsten skulle tro, det var aftalt på forhånd.

CCC.putogrump

Selvfølgelig dukker der et par selvbestaltede "verdensherrer" op i historien: grev Vladimir Butin og præsident Ronald Rump, som også får følgeskab af tidl. udenrigsminister Boris Johnson, en detektiv, Jesse James, Gauguin, en indianerhøvding og sørøverkaptajnen Captain Parrot .

Dialogen på scenen er hurtig, festlig og men desværre lidt uden et svirp med den politiske satirepisk, vi er så vilde med ... og selvom publikum er med, når der skal råbes "Fogg's off" og "Hallo Lady Willie" og bues højlydt, så involveres vi år lidt mindre i løjerne end tidligere. 

Men pyt! 

Fogg'f off er (i hvert fald set fra en danskers vinkel) very british, sjov med et "dash of musical" - og aftenen er krydret med en håndfuld lettere omskrevne 80’er-sange, hvis original-tekster i hvert fald nogle af os har skrålet med på engang. 

Sidste år proklamere Vivienne McKee ellers, at 2017 ville blive sidste omgang Crazy Christmas Cabaret. Godt Vivienne McKee ombestemte sig og kom igen med endnu en CCC. Det er jo sådan, publikum - at dømme efter andelen af gengangere til premieren - ønsker at indlede før-juletiden. Så lad os håbe på mere bid igen i 2019. 

CCC.calcuttarailway

Crazy Christmas Cabaret ER sjov, kostumerne er spot on - og vanvittige, når det kommer til Andrew Jeffers' skønne rober, når han optræder som Dame Lady Wobblebottom ... eller frihedsgudinden, gudhjælpemig!  

God fornøjelse! 

 

Oplevet og anmeldt - 14. nov. 2018/Iben Hauschultz

 

Se den i

København: Glassalen, Tivoli - frem til 5. januar 2019

Aarhus: Hermans, Tivoli Friheden - 9.-12. januar 2019

Fotos: Thomas Petri

 

 

Udskriv Email