Teaterenmeldelse: Emil fra Lønneberg

De fleste af os kender Astrid Lindgrens fortælling om Emil fra Lønneberg, der hejser sin lillesøster op i flagstangen og får sit hoved klemt fast i suppeterrinen, eller laver andre ”skarnsstreger”, som giver anledning til stor opstand i familien og som følges tæt af indbyggerne i det lille Svenske samfund, godt hjulpet af den altid nysgerrige sladderkone ”Tyttebær Maja”

Emil fra Lønneberg er en evig gyldig klassiker for hele familien, som favner alle generationer – både de der er vokset op med fortællingerne om Emil, og de nye der først nu skal lære ham at kende.

Folketeatret har sikret en smuk koreografi, hvor årstiderne skifter og spånerne flyver, når Emil igen og igen bliver jaget ind i det lille træværksted af sin far. Det er meget ”naturtro” i forhold til fortællingen, og den yngre del af publikum deler gladeligt deres mening om Emils skarnsstreger undervejs. Det skaber en hyggelig stemning blandt publikum i salen og påvirker, både ung og gammel.
Emils trægevær er byttet ud med en mandolin, og musikinstrumenter bruges i stor grad som en integreret del af den musikalske forestilling. De fungerer både som rekvisitter og spilles af skuespillerne på selve scenen. Det bidrager til den sprudlende fantasi, som er kendetegnet ved Lindgrens festlige univers.

Ved siden af mig i teatret sad Ida på 11 år, og hun syntes det var en rigtig hyggelig forestilling. Det fik mig selvfølgelig på den tanke, at forestillingen vil være rigtig velegnet for en tur i teatret med børnebørnene, der helt sikkert vil hygge sig lige så godt som jeg gjorde det.

Anmeldt af frivillig kulturanmelder Kurt Sølund, november 2018

emil


Forestillingen vises på Folketeatret i København indtil 16. december hvorefter det drager på turne i resten af landet fra 15. januar til 20. marts 2019.
Emil fra Lønneberg
Instruktør: Leiv Kjøllmoen
Se mere på DETTE LINK

Udskriv Email