Teateranmeldelse: Drengen der ville være vægtløs

Rene er en overvægtig nørd, som stadig bor hjemme hos sin migræne-ramte mor (Mette Horn). Før hans far døde, skaffede han Rene (Nicolai Jørgensen) en elevplads i det lokale VVS-firma, men Rene vil ikke være blikkenslager. Han vil være astrofysiker og senere astronaut. Han drømmer om at flyve højt op i himmelrummet, og ikke om at vade rundt i andres folks kloakslam.

Han glæder sig til at flytte til en ny og møbleret lejlighed for at starte på ny efter faderens død. Men mor vil det anderledes, hun er totalt omklamrende og ikke indstillet på at give slip på sin søn. For hvem skal hjælpe hende med at tage medicin og klare andre fornødenheder, og hun har slet ikke forbindelse med andre mennesker i byen – indtil ”Russeren” en lokal blikkenslager (Lars Blom) kommer ind i billedet. Så træder sygdom og andre problemer tydeligt i baggrunden.

Forestillingen viser på en, medrivende måde den kamp, der er mellem mor og søn, i den lille provinsby, hvor der heller ikke er mange venner – og da slet ikke piger, der vil være kæreste med Rene. Og vennerne er ikke de skarpeste knive i skuffen.

Theis (Mads Reuter) er begyndende småkriminel og vil gerne have Rene med til at lave lette penge på salg af narko i den lille by, men Rene modstår trods pres fra Theis side, der selv oplever at det kan være svært at starte en ny ”narkobutik” op, for her er der andre og voldelige modspillere.

Men heller ikke Winnie (Mette Klakstein Wiberg) er noget at gemme på. Hun kan ikke rigtig finde ud af hvad hun vil, og hvem hun vil være sammen med – men kæreste med Rene er ikke lige på programmet, heller ikke selv om hun til tider lægger godt op til det.

Drengen der ville være vægtløs, er en hverdagskomedie, og vi møder fine skuespiller -præstationer fra alle sider, men Nicolai Jørgensen, der med denne forestilling har sin første store hovedrolle, skal have en ekstra stjerne. Det klarede han fint.

vægtløs
foto: Thomas Petri

Anmeldt af Danske Seniorers frivillige kulturanmelder Kurt Sølund

Drengen der ville være vægtløs
Instruktør: Geir Sveaass
Til 21. november
Folketeatret, Nørregade
Link til teater: http://www.folketeatret.dk

Udskriv Email