Filmanmeldelse: Te med damerne

Det er en rigtig “hyggefilm” og ugebladsagtig i sin opbygning.
De fire Dames = grevinder på dansk er engelsk skuespilkunst´s ypperste og møder hinanden regelmæssigt for at udveksle erfaringer og intern sladder, som alle jo gør mere eller mindre. De er: Dame Aileen Atkins, Dame Judi Dench, Dame Joan Plowright og Dame Maggie Smith. 

Filmen består af de fire Damers møde og tilbageblik på deres respektive karrierer med nostalgiske klip fra både film og teaterforestilliger, hvor de jo alle har gjort det godt. De er alle godt oppe i årene, tilsammen 342 år, og lidt svækkede fysisk, men det kan man absolut ikke sige om deres mentale tilstand. De er forbavsende skarpe i deres kommentarer og ikke bange for lidt fredelig mobning, som aldrig kammer over og bliver ondskabful. Især Maggie Smith og Judy Dench er morsomme i deres fortællinger og deres indbyrdes forhold.

En del af de danske seniorer vil sikkert kunne sammenligne deres egen tilværelse med de damers, selvom de fleste vel ikke opnår en sådan status, men damerne er særdeles “nede på jorden” og meget menneskelige.
De slutter af med et glas champagne, og det er velfortjent.

te med damerne

Anmeldt af frivillig filmanmelder Knud Hein, oktober 2018

Te med damerne havde premiere 11/10 2018

Udskriv Email