Teateranmeldelse: Kurt og Kirsten

 

kurtogkirsten plakatenHverdagsdrama for fuld udblæsning - når to mennesker skal gå fra hinanden. I virkeligheden og også her på teatret, bliver man bekræftet i, at to der har elsket hinanden kan blive de værste fjender.

Kurt og Kirsten er et lykkeligt lærerpar. De falder på knæ for hinanden og lover hinanden højt og helligt at blive skilt efter 30 års ægteskab. De er enige om beslutningen. Boet skal deles, ringene returneres - og så skal de have taget et skilsmissebillede.

Men det er lettere end sagt end gjort – at skulle dele det fælles bo.

Scenen flyder med alle slags indbo og tøj, og fuldstændigt ligegyldige ting uden særlig værdi, giver hele tiden anledning til voldsomme meningsudvekslinger – og ”slagsmål” om hvem der skal have hvad – og kan man benytte lejligheden til at være ubehagelig overfor sin nu tidligere partner – er det bare alle tiders.

Det fyger gennem luften med voldsomme og krænkende meningsudvekslinger fra begge sider, så den ene er ikke bedre end den anden.

Forestillingen “Kurt og Kirsten” har både tragedie og absurd komedie i sig - og handler om kærlighed på godt og på ondt - og om at opdage hinanden på ny.

Sonja Oppenhagen og Henrik Koefoed er to af dansk teaters dygtigste og mest populære skuespillere, der har medvirket i en perlerække af succeser på scenen, i film og TV igennem deres karrierer.

Det er drama fra hverdagen hvor en skilsmisse desværre ikke hører til sjældenhederne, men det er også en forrygende og morsom forestilling som jeg fint kan anbefale vores medlemmer at besøge.
Og geografien behøver ikke at være en hindring – forestillingen besøger nemlig ca 30 byer landet over. Du kan læse mere om forestillingen og besøgsbyerne i dette link: Kurt og Kirsten

Forestillingen der uden pause varer 1 time og 15 min har lige haft premiere i Brøndby og tager nu på turne indtil 9.oktober hvorefter der holdes pause indtil 1. april, hvor turneen fortsætter

Anmeldt frivillig kulturanmelder Kurt Sølund 12.09.2018

Du kan se, hvor forestillingen spiller ved at klikke HER

Udskriv Email