Det er NU, du skal besøge Arken!

1.  september 2018 åbnede en helt særlig udstilling med billeder af Van Gogh på Arken i Ishøj. Billederne er udlånt af det hollandske Kröller-Müller Museum, der har verdens næststørste samling af Van Gogh billeder.

Det er en enestående chance for at se en række mesterværker på dansk grund, og Arken har gjort virkelig meget ud af at præsentere værkerne godt. Vi ser eksempler på hele Van Goghs maleriske udvikling, fra de tidlige brunlige bondebilleder til de senere farveeksplosioner.

Man tror, man kender Van Gogh, fordi man har set så mange reproduktioner. Men det er en helt, helt anden oplevelse at se dem i virkeligheden!

Museet viser også den halvanden time lange animationsfilm 'Loving Vincent' - men selv om det er en teknisk bedrift at gengive malerierne på film og filmen er Oscar-nomineret, så brug hellere tiden på billederne - den ægte vare - nu du er der. Filmen kan du altid se...

Og som det ikke var nok, er der samtidig en stor udstilling med billeder af vores egen store maler J. F.  Willumsen. Arken har samlet en række monumentale billeder, mange fra museet i Frederikssund, men også andre steder fra - og det klæder i den grad billederne at være i Arkens store, rå omgivelser. De kommer næsten mere til deres ret her end på hans eget museum. Og det mest fantastiske er, at de to malere i den grad supplerer og klæder hinanden!

Så snyd ikke dig selv for en stor oplevelse! Det er NU, chancen er der! Og så ligger Arken jo smukt ved vand og strand!

Kirsten Köneke

 

Willumsen kan ses til 13. jan. 2019 - Van Gogh helt til den 20. januar.

ARKEN Museum for Moderne Kunst - Skovvej 100, 2635 Ishøj: 

  • Åbningstider: Tir-Tor 10-21, Fre-Søn 10-17, mandag lukket.
  • Bus hver halve time om dagen fra Ishøj station.

Udskriv Email