Boganmeldelse: Små påsatte brande

Sikke en historie!
Hvad sker der når en kunstnerisk bohemetype flytter ind i et pænt parcelhuskvarter i Amerika, hvor alt er snorlige og ordentligt? Dette er historien om to meget forskellige kvinder: Kunstfotografen Mia, der rejser rundt med sin datter, og lever at tilfældige småjobs, og den pæne og ordentlige Elena, der holder på formerne og lever efter faste regler. Der bliver vendt op og ned på alting i de to kvinders liv, da deres veje krydses, fordi Mia lejer sig ind i Elenas udlejningsejendom.

Det er også historien om deres teenagebørn, og hvad der sker, når man pludselig bliver en del af hinandens liv. Det er en historie om moderkærlighed, adoption, venskab, hemmeligheder og løgne.

Jeg kan varmt anbefale denne bog til alle, der kan lide en god historie. Det er sådan en bog, man har svært ved at lægge fra sig, når man først er gået i gang. Men jeg må også advare om, at det er en historie, der trænger ind gennem huden og kan være svær at ryste af sig igen. Så hvis du ikke kan lide at blive følelsesmæssigt påvirket, skal du nok læse en anden bog.

småpåsatte

Anmeldt af frivillig kulturanmelder Rita Nimb Svendsen, København august 2018

Små påsatte brande
af Celeste Ng
udkommet april 2018 på Politikens Forlag

Udskriv Email