Boganmeldelse: Færgen er i havn om få minutter

Bogen ”Færgen er i havn om få minutter” er en rundrejse til de mest betydendeFrgen er i havn færgeoverfarter i Danmark og livet omkring færgehavnen. Forfatteren, Flemming Søeborg, har enten selv sejlet med færgerne, eller har godt kendskab til dem. Der er også nogle af forfatterens venner, kolleger og familie, der har skrevet deres beretninger om færgeruterne. Forfatteren har også skrevet om de ruter, der har betydet meget for samfundsudviklingen i Danmark.

De ruter, der er taget med, er virkelig godt beskrevet, hvor Flemming Søeborg både fortæller, hvornår ruten blev oprettet, hvilke færger der har sejlet eller sejler på ruten, hvad færgerne hedder eller hed, hvordan de var indrettet, om de kunne tage tog med, eller det kun var til biler, hvem der ejede dem, og hvem de måske blev overtaget af, hvis ikke det var en rute, der blev lukket. Og det er der jo desværre mange, der er blevet, fordi der er kommet en bro i stedet, og dette er også omtalt i bogen.

Tog og jernbaner i forbindelse med færgerne, er også taget med, og godt beskrevet. I det hele taget har Flemming Søeborg beskrevet alt godt og grundigt, og på en let forståelig måde, så hvis læseren ikke før har interesseret sig for færger og tog, så gør han/hun det efter at have læst denne bog, mener jeg.

Det er en bog, man ikke må snyde sig selv for at læse.

Flemming Søeborg tegner i "Færgen er i havn om få minutter", Gyldendal - anmeldt af jernbaneentusiast Alf Ingfeldt, Hovslund St.

Udskriv Email