Boganmeldelse: Agathe

Agathe er en lille roman om nogle af de helt store temaer i tilværelsen: ensomheden, kærligheden og den meningsløshed, der kan ramme en, når man ikke er engageret i sit eget liv. Samtidig er det en varm og livsbekræftende bog - og ikke uden humor. 

Bogens handling:
En ældre, livstræt psykiater tæller ned til pensionen - han mangler kun 800 samtaler. Men hans planer forstyrres, da en ung, tysk kvinde insisterer på at komme i terapi hos ham. Og da hans trofaste sekretær pludselig melder sig syg tvinges han til at overveje, om han for første gang i sit liv  skal træde i karakter og række ud efter et andet menneske. 

Et lille citat fra bogen:
'Jeg er faktisk ikke sikker på hvordan jeg kan hjælpe Dem, Thomas,' sagde jeg. 'Jeg har aldrig elsket nogen.' Ordene kom bag på mig, men Thomas svarede bare: 'Nej, så heldige er vi ikke alle. De ville måske have lettere ved at dø.' 'Måske,' medgav jeg,  'men sværere ved at leve.'

Om forfatteren:
Anne Cathrine Bomann er født i 1983 og uddannet psykolog. Hun har udgivet to digtsamlinger: Hjemløs i 1994 og Fald i 2004. Agathe er hendes første roman. Det er en lille, kun 122 sider lang bog, der er let at læse, men som efterlader læseren med tanker om sit eget liv.

Bogen udkom i 2017 og er allerede solgt til udgivelse i flere andre lande. Den fås også som e-bog og som lydbog. 

Anmeldt 6.april 2018 af frivillig kulturanmelder Kirsten Köneke

agathe

Bogen er udgivet på Forlaget Brændpunkt

Udskriv