Ny direktør tiltræder 1. februar

JAN VEJLE bliver ny direktør i Danske Seniorer og indtager direktørstolen 1. februar 2018.

Jan Vejle Danske Seniorer direktør ældre senior danske seniorertil web

Jan Vejle er 55 år og bor i Dragør på Amager, men er opvokset på en gård på Øster Svenstrup Hede i Brovst. Med i bagagen har den nye direktør en uddannelse fra Søfartsskolen i Frederikshavn og fra Aalborg Universitet, hvor han læste historie. Hans arbejdsliv startede til søs, men han har arbejdet mest med kultur - og har bl.a. opbygget museem i Østgrønland, været leder af Amagermuseet & Dragør Museum og derefter af det foreningsdrevne kulturhus Karens Minde Kulturhus i Københavns Sydhavn. 

Danske Seniorers motto ”Vi hjælper hinanden”, passer rigtigt godt til vores nye direktør, der også selv kender til frivilligt arbejde, bl.a. i forbindelse foreningen ”Bevæg” for bevægelseshandicappede børn, som han stiftede i starten af 1990`erne og som i 1999 modtog Børnehjælpsdagens Lillebrorpris. 

 

 


Jan Vejle er i dag leder af Rigsarkivets Indtægtsdækkede Virksomhed. Han er gift med glaspusteren Rikke Bruzelius, som driver glaspusteriet Glasseriet. Jan er far til 2 piger på 15, 19 år og en søn 23 år. Børnene hjælper til i glaspusteriet året rundt og om sommeren i familiens glas- og isbutik på Torvet i Ærøskøbing.

Efter endt uddannelse på hhv. Søfartsskolen i Frederikshavn og fra Aalborg Universitet, hvor han læste historie, og et par år som ubefaren matros, arbejdede Jan Vejle først to år i Alaska og rejste derefter til Østgrønland for at opbygge museet i Tasiilaq/Ammassalik. Efter to eventyrlige år i Grønland blev han først leder af Amagermuseet & Dragør Museum, og derefter leder af det foreningsdrevne kulturhus Karens Minde Kulturhus i Københavns Sydhavn.

Udover en positiv nysgerrighed på livet og mennesker omkring sig medbringer Jan Vejle stor erfaring i ledelse, virksomhedsudvikling, fundraising, kulturarrangementer og andet, som kan bruges positivt i Danske Seniorer. Både som museums- og kulturhusleder har Jan haft glæde af det uundværlige samarbejde med frivillige. Han kender selv til frivilligt arbejde, bl.a. i forbindelse foreningen ”Bevæg” for bevægelseshandicappede børn, som han stiftede i starten af 1990`erne og som modtog Børnehjælpsdagens Lillebrorpris.

”Jeg glæder mig til at tiltræde og glæder mig til arbejdet med at støtte og udvikle foreningerne, med at udvikle medlemsplejen og ikke mindst med at synliggøre Danske Seniorer som en landsorganisation, der er med til at sætte dagsordenen”, siger vores nye direktør, der allerede har gang i huset.

Vi glæder os allesammen.

Jan Vejle Danske Seniorer ny direktør ældre senior danske seniorer 5 til web

 

 

Udskriv Email