Små 400 seniorer til kongres

Når Danske Seniorers kongres træder sammen på tirsdag, deltager hele 405 delegerede, hovedbestyrelsesmedlemmer, medarbejdere og gæster. 

Kongressen holdes på Hotel Nyborg Strand fra kl. 10-17. Ud over dagsorden og tid til small talk og erfaringsudveksling i pauserne, vil deltagerne også få lejlighed til at høre ældreminister Thyra Frank, der holder talen til kongressen. 

"Jeg glæder mig især over, at vi får besøg af Danmarks første ældreminister", siger Jørgen Fischer, der på tirsdag udfører sin sidste "amtshandling" som landformand for Danske Seniorer. Han har nemlig valgt at stoppe i år efter fire år i spidsen for sammenlægningen af de tre tidligere organisationer, Danske Pensionister, Sammenslutningen af Pensionistforeningerne i Danmark og Pensionisternes Samvirke.

"Det har været en stor og spændende opgave, der har budt på mange udfordringer. Vi havde jo alle tre det samme mål og formål, men selve organisationerne var tre meget forskellige organisationer. Den slags tager tid, men jeg synes, vi er kommet rigtigt langt på de fire år", siger Jørgen Fischer. 

Hvem, der overtager roret, ved man ikke, før kongressen har talt, men hovedbestyrelsen stiller naturligvis med en formandskandidat. Det er Per K. Larsen, der nu er den ene af de to næstformænd i Danske Seniorer. Den anden næstformand er Arne Rolighed, der også har valgt at stoppe, når hans valgperiode udløber på tirsdag. Dermed skal kongressen vælge ny formand og - alt efter, hvordan udfaldet af det valg bliver - en eller to næstformænd. 

 

Udskriv E-mail