Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund er Danmarks bedste

Afstemningen er et klart signal til politikerne om at give plejehjemmene øget frihed, siger Danske Seniorers landsformand Per K. Larsen.

Danmarks bedste plejehjem 2021 Friplejehjemmet HesselvangFriplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund er Danmarks bedste. Det har landsorganisationen Danske Seniorers medlemmer nu slået fast. I alt havde medlemmerne bragt mere end 200 plejehjem i spil – og løbet blev tæt: Hesselvang fik kun to stemmer flere end det, der blev nr. to, OK-fondens plejehjem Dreyershus i Kolding.

I alt var 5 plejehjem med i den afsluttende runde, de øvrige tre er det kommunale Lem Plejecenter ved Skive, OK-fondens Himmelev Gl. Præstegård i Roskilde og Håndværkerforeningens plejehjem i Emdrup, der også alle fik stor opbakning og vished om, at de har en særstilling i deres område.

”Vores afstemning er et klart signal til politikerne om at give frihed til plejehjemmene”, siger Danske Seniorers landsformand Per K. Larsen. ”Fire af de fem, der gik videre til den endelige afstemning, er selvejende institutioner med engagerede bestyrelser, to drives af OK-Fonden, et – Håndværkerforeningens plejehjem – er et særligt profilplejehjem og kun Lem Plejecenter er et kommunalt drevet plejehjem. Vi læser det som, at de frie plejehjem udnytter den frihed, de har, til at indrette sig, så borgerne i området synes, de er ’Danmarks bedste’”, siger Per K. Larsen.

Danske Seniorer understreger, at det er deres medlemmers syn på plejehjemmene, der viser sig i afstemningen.

 B044632”Vi har spurgt vores medlemmer som en reaktion på de mange beretninger om dårlige forhold på danske plejehjem. Vi tænkte: Lad os se på de steder, folk er glade for at bo og for at have deres pårørende boende, og lad os alle lære af det”, fortæller Per K. Larsen – og tilføjer:

”Vi kan kun opfordre de nye kommunalbestyrelser til at besøge de fem plejehjem, der er indstillet, og møde de ansatte og frivillige, der gør deres for, at alle, trods alder og skrøbelighed, får aktive liv og oplevelser!”

(FOto: Friplejehjemmet Hesselvang) - Se også indslag på TVNord her

 

 

Udskriv E-mail