10 millioner til kulturoplevelser mod ensomhed

Danske Seniorer modtager 10 millioner kroner fra Social- og ældreministeriet til kulturoplevelser mod ensomhed. Pengene er en del af en samlet pakke, der skal give udsatte grupper, herunder ældre, adgang til oplevelser som f.eks. koncerter, teaterforestillinger og restaurantbesøg.

Det har været en lang, mørk vinter. Foreningslivet har ligget stille, kulturinstitutioner og restauranter har været lukket, og mange ældre har været isoleret og ensomme. Nu kommer foråret og genåbningen af Danmark, men mange ældre har stadig brug for en hjælpende hånd for at komme ud af ensomheden.

Derfor har et flertal i folketinget afsat en pulje på 500 millioner kroner til sårbare grupper, der har oplevet isolation og ensomhed. Pengene skal bruges til at modvirke mistrivsel og samtidig holde hånden under oplevelsesindustrien.

Pulje indeholder både tiltag for socialt udsatte, handicappede og ældre, og både kommuner og organisationer skal hjælpe med at uddele pengene. Danske Seniorer får altså 10 mio.kr, som skal bruges til kulturtilbud for ældre.

”Jeg er jublende lykkelig. Det er virkelig en hjælpende håndsrækning, som vil gøre en gigant forskel for ældre over hele landet. Derudover vil pengene blive brugt i det trængte kulturliv, og det er virkelig en god idé at bruge kulturen til at hjælpe ensomme ældre tilbage i samfundet, siger direktør i Danske Seniorer Katrine Lester.

Pengene er afsat af et flertal i folketinget bestående af Regeringen (S), Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet.

”Det seneste år har været utroligt hårdt for mange sårbare mennesker, som har følt sig isolerede og ensomme. Alt tyder på, at vi inden længe kan vende tilbage til en mere normal hverdag, og jeg er glad for, at vi med denne aftale kan hjælpe en masse mennesker med at komme tilbage til fællesskabet. Når man har været isoleret i lang tid, kan et besøg på en restaurant eller et museum gøre en stor forskel og sprede glæde efter en hård tid” siger ældreminister Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Det er endnu ikke aftalt præcist hvordan Danske Seniorer skal udmønte pengene. Følg med jer på hjemmesiden eller tilmeld dig vores nyhedsbrev, så får du besked når vi ved mere. Se hele aftalen her

Udskriv E-mail