Seniorer bakker op om vaccine

Der er stor opbakning til såvel coronavaccinen som influenzavaccinen blandt seniorerne. 80 % vil tage imod en corona-vaccine, viser undersøgelse gennemført af Danske Seniorer.

”Når der kommer en godkendt vaccination imod coronavirus, vil du så tage imod den og blive vaccineret?”  Sådan lød spørgsmålet, der blev sendt ud som en del af en spørgeskemaundersøgelse blandt Danske Seniorers medlemmer. 2155 seniorer har besvaret spørgeskemaet.

80% svare ja til at de vil tage imod coronavaccinen, og lidt over 17 % siger måske. Kun lidt under 3 % siger nej, og resultatet undrer ikke direktøren i Danske Seniorer.

”Der er mange seniorer, der har været meget bekymrede over risikoen for at blive smittet med Corona. Ingen tror på, at pandemien forsvinder af sig selv, og derfor er det naturligt at langt fleste gerne vil tage imod vaccinen for at få deres hverdagsliv og mulighederne for at deltage i aktiviteter tilbage,” siger seniorernes direktør Katrine Lester.

Hun påpeger, at danskerne stoler også på den skarpe kontrol hos de danske lægemiddelmyndigheder, så når de godkender vaccinen er langt de fleste seniorer klar. Kun 3 % er enige eller uenige i, at de generelt har tillid til de danske myndigheder, når det kommer til vacciner.

”Hvis vi skal have slået coronavirus ned er det vigtigt at mange vil tage imod tilbuddet om vaccine. Det er og skal være helt frivilligt om man vil tage imod den, men jeg håber da at opbakningen bliver høj. I Danske Seniorer og vores 400 medlemsforeninger står vi klar til med tilbud om fællesskaber og aktiviteter, lige så snart smitten er under kontrol, så de forskellige restriktioner bliver lempet,” fortæller Katrine Lester.

Undersøgelsen viser, at der generelt er sket en stigning i opbakningen til vacciner. I 2019 angav 70 % at de forventede at tage imod tilbud om influenzavaccine. I 2020 er antallet steget til 88 %, hvoraf nogen har angivet, at de ikke har kunnet få vaccinen fordi den var i restordre.

Udskriv