Ny aftale hjælper seniorforeningerne

En ny aftale blandt et bredt flertal i Folketinget forlænger sommerpakken ind i 2021 og øremærker nye penge til aktiviteter for at modvirke ensomhed blandt ældre. 

KatrineLester fotografLars Krabbe"Det er en rigtig god aftale, partierne har indgået og vi er glade for, at seniorforeningerne er tænkt ind i aftalen," siger direktør i Danske Seniorer om den nye aftale. Aftalen fordeler i alt 50 mio. kr. til projekter inden for børn- og unge, udsatte (herunder handicappede) og ældre. 

Aftalen er indgået mellem regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet. 

"Danske Seniorer har talt seniorforeningernes sag over for politikerne i regeringen og folketinget, og vi er meget taknemmelige for, at de har lyttet til os. Det gør en kæmpeforskel for kampen mod ensomhed blandt ældre og seniorforeningslivet. Mange ældre har været isoleret og ensomme under coronakrisen, og med den nye aftale får vi hjælp til at tilbyde et fællesskab, de kan blive en del af," siger Danske Seniorers direktør.   

 

Forlængelse af sommerpakken

Aftalen betyder, at sommerpakken bliver forlænget til 2021. Foreninger der allerede har fået penge fra Sommerpakken, men som ikke har kunnet afholde aktiviteten på grund af coronarestriktioner, kan altså flytte deres aktivitet til 2021. Mange foreninger havde fået penge til at arrangere fællesspisning, udflugter, foredrag eller andre aktiviteter i efteråret 2020, men har måttet aflyse dem på grund af anden bølge af corona. De foreninger kan nu gennemføre deres aktivitet i 2021 i stedet. Der er ikke ændret på det beløb, foreningerne har fået bevilget, eller på de vilkår der ellers gælder.

20201011 Tommerup Verninge Brylle på tur"Vi er meget glade for, at foreningerne får lov til at overføre bevillingen til næste år. Vi ved, at der sidder mange ensomme ældre rundt omkring, som savner at komme ud og være sammen med andre. Og vi ved at seniorforeningerne løfter en kæmpe opgave i forhold til at bekæmpe ensomhed ved at tilbyde masser af gode fællesskaber rundt omkring i hele landet," siger direktør Katrine Lester.

 Foto: Tommerup Verninge Brylle seniorer havde en herligt sommerpakke-oplevelse

Aftale giver penge til seniorforeninger

Udover forlængelse af sommerpakken, er der afsat yderligere 4 mio. kr. til ligelig fordeling blandt fem ældreorganisationer: Danske Seniorer, Ældresagen, OK-klubberne, Faglige Seniorer og Røde Kors. Det betyder, at der er ekstra 800.000 kr. til Danske Seniorer og vores medlemsforeninger. 

Danske Seniorer har ikke fået retningslinjer for fordeling af disse nye penge endnu, og vi ved derfor endnu ikke om de må fordeles til samme type arrangementer som de første sommerpakke-penge eller hvordan de skal fordeles blandt jer foreninger. Det arbejder vi på at få afklaret hurtigst muligt!

Udover pengene til de fem ældreorganisationer indeholder pakken penge til boligorganisationer, handicaporganisationer, idrætsorganisationer, organisationer for udsatte voksne og organisationer på børneområdet. 

Læs hele aftalen her

 

Udskriv Email