Danske Seniorer: Nu kan Arne få et godt seniorliv!

En værdig og planlagt afgang fra arbejdsmarkedet skaber rammerne om det gode seniorliv. Derfor er der i dag stor glæde i Danske Seniorer over forliget om Arne-pension, der både giver ret til tidlig tilbagetrækning og forbedrer den eksisterende seniorpension.

”Alle seniorer skal have muligheden for en god overgang fra arbejdsmarkedet til deres otium. Det er så vigtigt, at vores samfund giver plads til gode seniorliv, også for dem der har haft de hårdeste og længste arbejdsliv,” siger landsformand for Danske Seniorer Per K. Larsen.

Per K. Larsen har som formand for Danske Seniorer været medlem af Seniortænketanken, der blev nedsat under den forrige regering.

”Seniorlivet kan være en af de bedste livsfaser i vores liv, med tid til børnebørn, aktiviteter, fællesskaber og foreningsliv, men det kræver at man kan forlade arbejdsmarkedet inden man er nedslidt og smerteplaget. Den nye aftale forbedrer de muligheder,” siger han, og tilføjer at mange seniorer også som pensionister bidrager til at holde samfundshjulene i gang ved frivilligt arbejde eller ved at passe børnebørnene når deres forældre er på arbejde, og at der også samfundsøkonomisk kan være en fordel i at lade folk forlade arbejdsmarkedet inden de er helt ødelagte af hårde arbejdsliv.

Seniorformanden understreger, at langt de fleste seniorer har et godt seniorarbejdsliv, men at overgangen fra arbejdsmarkedet til seniorlivet betyder meget for, hvor god den tredje alder bliver. Derfor er det vigtigt, at alle kan forlade arbejdsmarkedet på en god måde.

”Der er heldigvis mange seniorer, der gerne vil arbejde længere. Vi skal blive ved med at gøre arbejdsmarkedet mere attraktivt for dem, der kan og vil – og samtidig hjælpe dem, der ikke kan mere. I dag er en god dag for alle seniorer,” slutter Per K. Larsen.   

Udskriv Email