Corona-restriktioner i Hovedstaden og Odense

Smittetrykket er vokset i Hovedstaden og Odense, og derfor er loftet over forsamlinger sænket i 18 kommuner. Restriktionerne gælder fra onsdag d. 8.september og 14 dage frem.

De 18 kommuner er: København, Odense, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje–Taastrup, Ishøj, Lyngby–Tårbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk.

Max 50 deltagere – med undtagelser

Loftet over forsamlinger er sænket fra 100 deltagere til 50 deltagere. Hvis I som forening har aktiviteter med mere end 50 deltagere i en af de 18 kommuner, er I derfor nødt til at aflyse. Der er særregler for enkelte aktiviteter, f.eks. biografbesøg og restaurantbesøg, så har I planlagt den slags aktivitet, kan I kontakte biografen eller restauranten og høre nærmere.

I bør under alle omstændighed overveje, om jeres aktivitet bør aflyses af hensyn til forsigtighedsprincippet. Det gælder både hvis I er mindre end 50 og hvis aktiviteten er undtaget fra forsamlingsforbuddet. Vi har et fælles ansvar for at begrænse smitten, og mange af jeres medlemmer kan være utrygge ved gennemførelsen selvom aktiviteten ikke er direkte forbudt.

Aktiviteter i oktober og november

Tidligere på sommeren var det Århus og Silkeborg, der var hotspot for smitte, og der lykkedes det ret hurtigt at få bragt smittetallet ned. Derfor anbefaler vi ikke, at I aflyser alle aktiviteter i oktober og november, men at I ser tiden an. Mange seniorer har brug for fællesskabet og aktiviteterne, og det vil være ærgerligt at aflyse allerede nu, hvis smitten hurtigt bringes under kontrol.

Sommerpakken

Hvis I har planlagt en aktivitet i en af de 18 kommuner med støtte fra sommerpakken i de kommende uger, kan I forsøge at flytte arrangementet. Det vil I som udgangspunkt få lov til og stadig få de bevilgede penge, så længe aktiviteten stadig foregår i 2020. Det er vigtigt, at I orienterer os om en flytning på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 35 24 00 54.

Er det ikke muligt at finde en ny dato, er det også vigtigt at I kontakter os. Er der udgifter i forbindelse med en aflysning, vil de i visse situationer kunne blive dækket af sommerpakken, også selvom aktiviteten ikke bliver til noget. I vil så desværre ikke kunne bruge pengene på en anden aktivitet, så det er vigtigt at I har en dialog med os om aflysningen, så vi begrænser tabet mest muligt.

Udskriv Email