Mundbind må ikke gøre bus og tog dyrere for seniorer

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu brug af mundbind i den kollektive trafik, når der er trængsel. Danske Seniorer bakker op om anbefalingen, men er bekymret over udgiften. Pensionister bør få udleveret mundbind uden beregning i den kollektive trafik, mener seniororganisationen.

”Danske Seniorer bakker naturligvis op om alle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, men det er ikke rimeligt at udgiften til mundbind alene skal betales af passagererne. Det er reelt en prisstigning for den kollektive transport, og det kommer til at ramme ældre og andre med få midler,” siger direktør i Danske Seniorer Katrine Lester.

Hun påpeger at mange ældre er afhængige af kollektiv transport i deres hverdag, for eksempel når de skal til lægen, besøge familie, passe børnebørn, deltage i frivilligt arbejde eller handle ind. Derfor kan de ikke altid undgå de tidspunkter, hvor der er trængsel.

”Det er ikke rimeligt, at ældre og andre med få midler skal betale endnu mere for at tage kollektiv transport. Det må være muligt at finde en løsning, så f.eks. pensionister og andre udsatte kan få udleveret mundbind, så de ikke ender med corona-regningen,” siger Katrine Lester.

Sundhedsstyrelsen anbefaler engangsmundbind. I Danske Seniorer er man bekymret for, om udgiften til mundbind vil betyde at nogle udsatte og ældre ikke vil bruge dem eller at de vil isolere sig hjemme.

 

 

Udskriv Email