Hjælp udsatte seniorer!

Danske Seniorer er tilfredse med, at der også er penge til seniorerne i de nye hjælpepakker. Men der bør tænkes endnu mere på de udsatte seniorer, lyder det fra landsorganisationen.

”Alle pensionister får 1.000 kr. udbetalt uden modregning, og det er en god håndsrækning til seniorerne. Mange vil bruge dem på at forsøde tilværelsen lidt efter mange måneders afsondring som følge af coronakrisen, og det er tiltrængt” siger landsformand Per K. Larsen.

Han mener, at pengene vil være til gavn både for seniorerne og danske virksomheder og foreninger, fordi seniorerne vil bruge pengene i Danmark og dermed være med til at sætte gang i økonomien igen. Der er dog et men.

Danske Seniorer påpeger nemlig, at en stor gruppe af seniorer kun har folkepensionen, og at partierne bag aftalen bør tilgodese denne gruppe særligt. Det kunne for eksempel være ved at give en ekstra ældrecheck, så de får mere end 1.000 kr.

”Mange pensionister har en meget beskeden økonomi, det må være muligt at give dem lidt ekstra i den nuværende situation. Jeg forstår godt, at der ikke er råd til at give alle pensionister mere end 1.000 kr., men når man ser på hvad der ellers gives støtte til, bør der også være råd til en ekstra ældrecheck,” siger landsformanden.

 Han påpeger, at en økonomisk håndsrækning, åbner op for oplevelser med familie, venner eller fælleskabet i seniorforeningerne. Man har brug for at komme i gang igen oven på flere måneders isolation og forskrækkelse.

”Nu skal vi genstarte Danmark igen i en coronasikret udgave. Lidt ekstra til især de udsatte ældre vil være en vigtig del af denne genstart, og gavne danske virksomheder – og foreningslivet, fordi mange udsatte gerne vil være med i vores fællesskaber, men ikke altid har råd,” siger Per K. Larsen.

Udskriv Email