Godt nyt til nye højskoler

Ny aftale mellem alle folketingets partier er godt nyt for de højskoler, herunder to seniorhøjskoler, der er på vej ind under folkehøjskoleloven. De får en ekstraordinær håndsrækning som til at komme igennem coronakrisen på i alt 3,5 mio kr.  

To af de fem højskoler er seniorhøjskoler, hvoraf den ene er Rude Strand. De er nødt til at holde lukket som følge af coronakrisen, men selvom de er godkendt under højskoleloven, har de ikke kunnet få del i de hjælpepakker, de øvrige højskoler har fået. Deres godkendelse træder nemlig først i kraft 1. august 2020, og det har efterladt dem i en svær situation. 

Danske Seniorer har aktivt arbejdet for, at de "nye" seniorhøjskoler ikke blev glemt, og der er derfor tilfredshed med at alle folketingets partier nu række dem en hjælpende hånd. 

"Det ville være helt urimeligt, hvis de allerede godkendte højskoler blev efterladt uden hjælp bare få måneder før deres godkendelse træder i kraft. Det er alle partier heldigvis enige i, og jeg vil gerne rose kulturminister Joy Mogensen og alle kulturordførerne for deres opbakning," siger direktør i Danske Seniorer Katrine Lester. 

Danske Seniorer arbejder for, at flere seniorer får muligheden for at komme på seniorhøjskole. En del af vores livsfilosofi er nemlig, at alle mennesker har brug for de nye horisonter, fællesskaber og læring, som man får på en højskole. Seniorer har andre ønsker til højskoleophold end unge, og derfor er det vigtigt at der er seniorhøjskoler, der kan tilbyde højskoleophold målrettet seniorer. 

Seniorhøjskolerne i Marielyst og Nørre Nissum får allerede hjælp af de eksisterende hjælpepakker, mens Tisvilde Højskole ikke er godkendt efter højskoleloven og derfor desværre står uden for på nuværende tidspunkt. 

Udskriv Email