Københavnsk hjælpeplan bør inspirere andre

Et bredt flertal i Københavns Kommune har indgået en aftale om en hjælpeplan for Københavns ældre til 40 mio. kr. Planen bliver modtaget med stor begejstring hos Danske Seniorer, der kalder den visionær. Seniorerne opfordrer andre kommuner til at følge Københavns eksempel.

”Hjælpeplanen gavner både ældre på plejehjem, i hjemmeplejen og seniorforeningerne. Det er en samlet, ambitiøs plan, der kommer til at gøre en enorm forskel i kampen for at modvirke isolation og ensomhed i disse coronatider,” siger direktør i Danske Seniorer Katrine Lester.

Hun glæder sig især over, at ældreklubberne er tænkt ind i aftalen:

”De frivillige foreninger gør en kæmpe indsats, og de er nøglen til at skabe fællesskaber for ældre – både før og efter coronaen. Mange foreninger lider økonomisk under krisen, og de får nu en hårdt tiltrængt håndsrækning, siger Katrine Lester, og fremhæver at aftalen både indeholder løfte om en økonomisk hjælp til foreningerne, men også råd og vejledning til, hvordan de kan begynde deres aktiviteter igen på en forsvarlig måde, når Sundhedsmyndighederne giver grønt lys.

Den københavnske hjælpeplan indeholder ressourcer til flere aktiviteter på plejehjem, støtte til at ældre får hjælp til at bruge digitale medier samt støtten til ældreklubberne. Det er tiltag, der vil øge livskvaliteten og hjælpe mange ældre ud af ensomhed, mener seniororganisationen, der har omkring 9.000 medlemmer i Københavns kommune og 85.000 på landsplan.  

Danske Seniorer glæder sig over, at de københavnske politikere har lavet en samlet hjælpeplan for ældre, og opfordrer andre kommuner til at gøre det samme:

”Alle kommuner bør lave sådan en hjælpeplan. Jeg håber, at andre kommuner vil følge trop, så vi kan få styrket fællesskaberne og livsglæden blandt ældre igen, slutter direktøren.

TV2 Lorry har dækket hjælpepakken og interviewet vores direktør Katrine Lester. Læs det her

Hele aftalen om hjælpepakke kan læses på https://www.kk.dk/nyheder/bred-politisk-aftale-sikrer-hjaelpeplan-til-de-koebenhavnske-aeldre?fbclid=IwAR1FdPL-2bVQAdssNmY4jNt4td3lozFXDU0dEuxaA8LlN1UeYnPC-QkZYJQ

Udskriv Email