Seniorer: Glæde over udsættelse af mimrekorts-reform

I Danske Seniorer er der stor tilfredshed over, at trafikselskaberne har valgt at udsætte omlægningen af rabatterne for pensionister. Trafikselskaberne havde ellers annonceret at det populære pensionistkort – i folkemunde kendt som mimrekortet – skulle afskaffes. Nu lover trafikselskaberne at se på rabatterne igen.

”Vi er meget glade for, at Movia og de øvrige trafikskaber har lyttet til kritikken fra de mange seniorer og organisationer. Den hurtige og brutale afskaffelse af mimrekortet ville ramme nogle pensionister urimeligt hårdt, og gå ud over deres hverdagsliv,” siger direktør i Danske Seniorer Katrine Lester.

Danske Seniorer er en ældreorganisation med 90.000 medlemmer, og de har i de seneste uger fået utallige henvendelser fra pensionister, der er fortvivlede over at miste deres pensionistkort. Danske Seniorer har gennemført en undersøgelse blandt sine medlemmer, der viser at 72 % af seniorerne i hovedstaden ønsker at bevare mimrekortet fremfor de nye rabatter.

”Nu gælder det arbejdet med at lave en ny model, og her forventer jeg at trafikselskaberne vil inddrage senior- og trafikorganisationer. Vi vil gerne være med til at se på en model, hvor der gives rabatter på enkeltrejser, men hvor det samtidig er muligt at fastholde mimrekortet for dem, der rejser mest,” siger Katrine Lester.

Hun fremhæver, at det er nødvendigt at fastholde muligheden for at have et papkort, for mange ældre er utrygge ved rejsekortet. Katrine Lester understreger i øvrigt, at man skal se på ældres brug af kollektiv transport i et større perspektiv.

”Pensionister bruger bus og tog til at handle, til at tage til lægen, til når de laver frivilligt arbejde eller passer deres børnebørn. De bruger det for at komme til kulturoplevelser og til at hjælpe hinanden. Billig kollektiv transport for ældre er godt for kampen mod ensomhed, for klimaet og for det danske civilsamfund. Det skal også tænkes ind, når man overvejer hvor dyrt det skal være,” slutter hun.

Udskriv Email