Flere seniorer skal have mulighed for højskole

Højskoleophold er for alle aldre. Danske Seniorer arbejder for, at flere seniorer får mulighed for - og lyst til - at komme på seniorhøjskole. Derfor er vi også glade for, at den nye højskolelov har ført til, at flere seniorhøjskoler er kommet under højskoleloven. 

"Der er meget fokus på dannelse blandt unge mennesker. Men dannelse er en livslang proces, som ikke slutter, når man forlader arbejdsmarkedet. Så vi ser det som en anerkendelse af, at også seniorer har brug for højskoleophold," siger direktør i Danske Seniorer Katrine Lester til Altinget Ældre, der i dag skriver om seniorhøjskoler. 

En af de seniorhøjskoler, der nu er kommet under højskoleloven, er Rude Strand Højskole, som Danske Seniorer købte i 2016 efter en konkurs. Siden har skolen rejst sig flot med et dygtigt forstanderpar i spidsen, og har hvert år budt velkommen til mange tusinde seniorer. Rude Strand har siden 1. juli 2019 været selvejende institution. 

Flere seniorhøjskoler under højskoleloven er et vigtigt skridt, mener Danske Seniorer, men vi efterlyser alligevel at kommunerne også kommer på banen. Mange seniorer har nemlig ikke råd til et højskoleophold, og derfor bør kommuner give tilskud til økonomisk udsatte seniorer: 

"I takt med, at man bliver ældre, oplever mange, at deres netværk begynder at tynde ud, og der kan højskoleophold være med til at give nye venner og nyt netværk. Derfor anser vi højskoleophold som en vigtig del af den forebyggende indsats. Nu har regeringen givet bolden op til flere seniorhøjskoler, så nu efterlyser vi, at kommunerne slår til den og bruger muligheden for at sende flere ældre på højskoleophold som led i den forebyggende indsats," siger Katrine Lester.

Hvis du har abonnement på Altinget Ældre, kan du læse hele artiklen her

Læs mere om Rude Strand Højskole på deres hjemmeside, hvor du også kan finde deres kursuskatalog. Hvis du er interesseret i et højskoleophold, kan du også se på Tisvilde Højskoles program

Udskriv Email