Protest mod gebyr på MobilePay

Danske Seniorer er gået ind i kampen mod gebyrforhøjelser på MobilePay, og vil forsøge at få Danske Bank til at friholde seniorforeninger fra gebyret. Danske Bank har nemlig varslet, at det fremover skal koste foreninger et månedligt gebyr for at bruge MobilePay.

MobilePay er et fantastisk smart betalingssystem, men Danske Bank, som står bag det, er ved at begå en uretfærdighed i forhold til landets små foreninger. Fremover skal de, ligesom fysiske forretninger, betale ekstra 500 kr. i oprettelsesgebyr og ekstra 49 kr. pr. måned i abonnement. Hertil kommer et gebyr på 75 øre pr. transaktion for op til 1.999 transaktioner.

I Danske Seniorer har vi mange små medlemsforeninger – det er godt og nært – men med fx 80 medlemmer, som nogle har, bliver den ekstra udgift særdeles mærkbar.

Det er til at forstå, at udgiften til oprettelse er den samme, uanset om man er en stor virksomhed eller en lillebitte forening. Men i år er oprettelsesgebyret blevet fordoblet. Hvorfor? Hvad koster nu mere i oprettelsesproceduren?

Det er også til at forstå, vi skal betale pr. transaktion.

Men hvilke udgifter skal abonnementet dække, som ikke har været der før?

Man må formode, at banken fra start har opkrævet oprettelses- og transaktionsgebyr, så dens omkostninger er dækket.

I en helt almindelig forening i Danske Seniorer betaler en del af medlemmerne deres årlige kontingent via MobilePay, og så betaler de desuden sommerudflugten og måske julefrokosten.

Det er ikke den store belastning på MobilePay – og da slet ikke en belastning som i fysiske forretninger, hvor transaktionerne pr. dag vel skal tælles i hundredevis.

Derfor bør Danske Bank kunne differentiere betaling for MyShop og lade små foreninger slippe for gebyrer. Det ville klæde banken og i øvrigt ligge i tråd med, at den har tilkendegivet, at den gerne vil støtte NGO’er og derfor mindske det sms-gebyr, som opkræves ifm. store humanitære organisationers landsindsamlinger.

Derfor: Om igen.

Foreningsdanmark – og særligt de ældre aktive i Foreningsdanmark – har ikke ret mange penge.

Så lad os slippe for abonnementet og til nød betale pr. transaktion i stedet for.

Det ville være retfærdigt.

 

Udskriv Email