Du kan stemme derhjemme

valgstedHvis du er gangbesværet, syg eller på anden måde ikke fysisk kan forlade dit hjem, kan du søge om at stemme hjemmefra ved de kommende valg.

Demokrati er for alle, også for dem der ikke kan forlade deres hjem. Derfor er det muligt for dig at søge om at stemme i dit eget hjem. Det er kommunen, der afgør om du får lov til at stemme hjemmefra.

Sådan gør du

Du kan søge kommunen ved at kontakte din kommune og bede om en ansøgningsblanket. Får du hjemmehjælp, kan du bede din hjemmehjælper om en ansøgningsblanket. Bor du på plejehjem, skal du blot sige til personalet, at du ønsker at gøre brug af din stemmeret.

Hvis kommunen godkender din ansøgning, vil du sammen med kommunen aftale hvornår du får besøg af to valgtilforordnede. De kommer hjem til dig med en brevstemmeseddel, som du skal udfylde. De to valgtilforordnede tager stemmesedlen med i en forseglet konvolut.

Husk fristerne

Der er nogle frister, du skal være opmærksom på:

Hvis du vil stemme hjemme til Folketingsvalget d. 5. juni, skal du søge om at stemme hjemme senest d. 28. maj 2019 kl. 18.00. Du kan finde en ansøgningsblanket her

Hvis du vil stemme hjemme til Europaparlamentsvalget d. 26. maj, skal du søge om at stemme hjemme senest d. 14. maj 2019 kl. 18.00. Du kan finde ansøgningsblanket her

Blanketten skal sendes til din kommune.

Opfordring

Danske Seniorer opfordrer alle til at bruge deres stemmeret. Hvis du kender en senior, der ikke kan forlade sit hjem, opfordrer vi dig derfor til at orientere ham eller hende om muligheden for at søge om at stemme derhjemme.

Udskriv Email