Regeringen og partierne bag finansloven har udmøntet en pulje til kollektiv transport. I puljen er der afsat 25 mio. kr. til billigere tog, bus og metro for seniorer.

De 25 millioner kroner bliver fordelt blandt trafikselskaberne efter den nuværende omsætning på pensionistrejser. Aftalen siger dog at DOT som er ansvarlig for driften i Region Hovedstaden (på nær Bornholm) og Region Sjælland, kun får sin andel på 12 mio. kr. hvis pensionistkortet, det såkaldte mimrekort bevares.

Danske Seniorer er meget tilfredse med, at der er afsat midler til billigere offentlig trafik for pensionister, og også med at mimrekortet bliver bevaret. Det siger direktør Katrine Lester bl.a. på TV2 Lorry: https://www.tv2lorry.dk/nyheder/02-04-2020/1930/danske-seniorer-mimrekortet-er-vigtigt-de-aeldre?autoplay=1#player

Aftalen træder i kraft 1. januar 2021

Det er på nuværende tidspunkt ikke afgjort, præcist hvordan mimrekortet bliver prismæssigt i fremtiden, og det vides heller ikke hvordan de lavere takster bliver udmøntet vest for Storebælt og på Bornholm. 

Udskriv Email

OM FÅ DAGE udbetales pensionerne. Og det gav anledning til bekymring blandt mange pensionister.

Det fik Danske Seniorer til at handle - og nu er bankerne i gang med at sikre, at pensionister og andre ikke-digitale borgere kan komme i banken, som de plejer.

Dermed faldt der en sten fra direktør Katrine Lesters hjerte, for der er rigeligt at bekymre sig for i denne tid. 

KLi politikendk om banker (Screenshot: Politiken.dk)

Læs hele artiklen på politiken.dk  her

 

 

 

 

Har du, en slægtning eller andre i din familie eller omgangskreds brug for hjælp, kan du/I

  • tjekke bankens hjemmeside
  • gå forbi banken og se, om den fx ved opslag på døren oplyser om, hvordan du skal gøre 
  • kontakte din bank på telefon.

 

 

Udskriv Email