Om hørelse og høreapparater

 

SB 2019 1 forsideDanske Seniorer arbejder bl.a. for, at seniorer har nem adgang til gode og billige undersøgelser, når det bliver tid til at anskaffe sig eller udskifte  høreapparater ... 

Vi bliver ældre og ældre, og heldigvis er vi raskere langt op i alderen. Men ... det er ikke altid at hørelsen holder trit med levealderen.

Nogle indser det tidligt, opsøger en høreklinik - enten på sygehuset eller en privat - og får gjort noget ved høretabet.

Og så er der mennesker som Knud Hein, som er på forsiden af vores februarblad, som har haft en hørenedsættelse, siden han var ganske ung - og der var nødt til at få hjælp.

 

 

 800.000 gør ikke noget ved høretabet!

Høretab et.apparat

 

Det er ikke alle, der oplever et begyndende høretab, der også gør noget ved det. Hele 800.000 borgere i Danmark!, viser tal fra Høreforeningen, gør ikke noget ved høretabet, men synes omgivelserne bør lære at holde op med at mumle ...

Årsagerne - eller undskyldningerne? - for ikke at få en høretest og måske et høreapparat er mange - og spænder lige fra forfængelighed (det er endnu lidt tabubelagt, at være høreapparatbruger) over en forventning om (alt for) lange ventetider på klinikkerne til bekymring om evt. udgifter. 

 

Men forfængelighed bør egentlig slet ikke gælde for nogen som undskyldning, for høreapparater er ikke, hvad de har været. De er i dag bitte små og næsten usynlige - og virkningen er alt fra, bare lidt bedre - til eminent god. Alt efter om brugeren vælger det standard-apparat, det offentlige betaler - eller om man ønsker (og kan) betale en del selv. 

 

Bliv klogere på høretab, tilskud og tilbud 

I årets første udgivelse af medlemsbladet SeniorBladet, sætter vi fokus på hørelse. I det du kan bl.a. læse om 

Har du lyst, kan du 

høretab påvirker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udskriv E-mail