Foredrag v/ Margrete Groes

16 oktober 2020 11:00 – 14:00
Sted: Danske Seniorers Hus, Griffenfeldsgade 58, København, Danmark
Arrangør: Rejsehjørnet - foredrag/arrangementer i Danske Seniorers Hus

Angående arrangementer i Danske Seniorers lokaler i Griffenfeldsgade:
Vi overholder alle gældende corona-regler mht. afstand og kvadratmeterkrav. Vi har håndsprit og ekstra fokus på rengøring, så alle kan føle sig trygge og sikre ved at deltage i et arrangement hos os. Du er selvfølgelig velkommen til at bære mundbind til vores arrangementer.
Vi hjælper (og passer på) hinanden.

En sand historie, som ikke må gå i glemmebogen. Foredraget har baggrund i hendes bog. ”Nu forstår jeg hvorfor”. Hør, hvad der gemmer sig bag den gådefulde titel.Groes

Forfatteren fortæller om sin barndom og ungdom usentimentalt og humoristisk, og hun giver læseren et indblik i, hvad københavnske piger, som var 12 år i 1947, hadede, elskede og drømte om. 

Hun er født uden for ægteskab Opvoksede på et børnehjem i København og siden i Hellerup. Hendes tysk/jødiske mor flygtede i 1935 til Danmark. På det tidspunkt var hun få måneder gammel.

Arkivalier fra Rigsarkivet afslører blandt andet historien om en emsig fuldmægtig i Statspolitiet. Han så det – i en årrække – som sin opgave at få den lille Ernestine Margrethe Blumenthal sendt tilbage til Tyskland. Hun var 1 år gammel, da han begyndte sit felttog.

 

Bogen berører en række emner, som kan skabe debat, og Margrete Groes inviterer tilhørerne til at give sit besyv med.    margrete groes 2018 nu forstaar jeg hvorfor indbundet bog       

Bogen kan købes på stedet for 200 kr. Kontant eller ved MobilPay.     

                                                                
Pris: 100 kr.  Medlemspris: 50 kr.       

Hent fuldt program  Her   

Arrangør: Anne Rovsing

NB: Foredraget skulle have fundet sted 3. april 2020, men blev flyttet til oktober pga fare for corona-smitte.
Billetter til 3. april gælder til den nye dato.