Om Steen Steensen Blichers liv, udvalgte værker og overtro på heden.

07 februar 2020 11:00 – 13:00
Sted: Griffenfeldsgade 58, København, Danmark
Arrangør: Rejsehjørnet - foredrag og arr. i huset

St. Steensen Blicher skrev "Skytten på Aunsbjerg", en uhyggelig historie, en af verdens første kriminoveller. Blicher var forud for sin tid.Blicher2

 

Blicher1

Blicher var præst, men fandt det mere interessant at komme ud på heden. Ud under åben himmel. Her mødte digterpræsten "de rejsende" – tatere og sigøjnere, der var billedet på en fri livsform... men folk så ned på dem og gav dem de usleste jobs.

Blicher

Han var ublid og barsk, men havde blik for de små i samfundet, men forsømte konen og 9 børn. Han havde gæld hele livet, smuttede fra pligterne – men skrev nogle fantastiske historier. Når mørket faldt på, samlede folk sig i "E-Bindestouw" – strikkestuen, hvor hedebønderne strikkede hoser, sang og fortalte historier. Ofte om overtro. Det gyste i folk, når de hørte de gamle fortælle om Helhesten og lygtemænd.

Men Blicher kiggede også dybt i flasken og flakkede tit om. På Himmelbjerget kæmpede han for indførelse af demokratiet (Der var som bekendt enevælde op til 1849). Og han beskrev tunge skæbner på den jyske al-hede.

Der er lagt op til et spændende foredrag!

Tilmelding senest 2. februar.

Billetpris: 125 kr. – medlemmer: 75 kr.