Rundvisning i Vilhelm Lauritzens gamle terminal i lufthavnen - FLYTTES. NB: 2 nye datoer

28 april 2020 13:00 – 15:00
Sted: Vilhelm Lauritzens Alle 1 , Kastrup, Danmark
Arrangør: Rejsehjørnet - Rundvisning

Rundvisningen er udskudt pga faren for Corona-smitte.

Vi arbejder lige nu på at lave en ny aftale med lufthavnen. Pga stor efterspørgsel arrangerer vi to nye rundvisninger på to forskellige datoer. Info følger......

I 1939 stod en ny og moderne lufthavnsterminal opført i Københavns Lufthavn, tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen og opført med en betonkonstruktion, som også indeholdt alle tekniske installationer. I ankomst- og afgangshal VL terminalindrettede man næsten 10 kontorer til udenlandske flyselskaber.

               VL terminal1

Det var stort, og dengang mente man, at der så var plads til godt med udvidelse. På taget af bygningen var det muligt at stå og vinke farvel eller velkommen hjem, for dengang blev alle passagerer sat af på landingsbanen.

En september nat i 1999 var Københavns Lufthavn sat i yderste beredskab. Terminalen fra 1939 lå i vejen for lufthavnens udbygning og skulle flyttes tværs over landingsbanerne til Maglebylille. Langsomt rullede bygningen nu ud i natten over landingsbanerne – efterfulgt af bulldozere, der skulle rydde banerne inden morgentrafikken, hvis bygningen styrtede sammen. Det blev heldigvis ikke nødvendigt. Bygningen nåede sit bestemmelsessted i Maglebylille, hvor den efter anlæggelsen af en flystandplads fungerer som terminal ved specielle VIP- modtagelser.

Bygningens historie og flotte arkitektur gør, at lufthavnsterminalen absolut er et besøg værd.

Sidste frist for tilmelding 18. april.

Turarrangører: Anne Rovsing

Pris: 200 kr. – medlemspris 150 kr.