Rundt om Isefjorden

20 juni 2019 08:30 – 21 juni 2019 17:00
Sted: Valby Station, København, Danmark
Arrangør: Rejsehjørnet - Rejser

 

Afgang i bus fra Valby St. kl. 8.30

issefjorden

Turen rundt om Isefjorden, byder på et spændende program. Vores første stop er Sidinge Gårdbutik, der er kendt for de mange fødevaretilbud fra egnen. Her bliver der tid til at gå på opdagelse og også til at smage på nogle af de lokale produkter. Herefter går turen videre til Klintebjerg Klint, der tidligere var grus og kalkgrubbe. Her hører vi om stedets historie og får en forfriskning til.

Ved frokosttid når vi frem til ”Det Vilde Køkken”, hvor vi spiser frokost – præget af ”Oddens” vilde planter. Herefter går turen til Gniben på det yderste af Sjællands Odde. Her ligger også Søværnets Våbenskole, hor vi kan håbe på et kik indenfor, inden vi når frem til Hotel Højby Sø, hvor vi skal overnatte. Efter middagen besøger vi Højby Kirke, der er kendt for sine flotte kalkmalerier, og hører historien om dem. Næste dag kører vi efter morgenmaden til Psykiatrisk Museum i Nykøbing, hvor vi ser og hører om de tidligere aktiviteter på dette særprægede hospital. Inden vi tager færgen til Hundested, lægger vi vejen forbi Korshage, et spændende naturskabt naturområde, nord for Rørvig.

Via Hundested når vi Lynæs Havn, hvor vi spiser frokost, før vi besøger Jægerspris Slotsmuseum og får en spændende rundvisning. Eftermiddagen slutter vi af med eftermiddagskaffe og kage, inden vi kører mod Valby station igen.

Turleder Kurt Sølund. Pris 2.300 kr. Medlemspris: 2.100 kr.