Lysfest og Sønderjysk kaffebord

04 maj 2019 09:00 – 06 maj 2019 17:00
Sted: Valby Station , København, Danmark
Arrangør: Rejsehjørnet - Bustur

”Lysfest og sønderjysk kaffebord” i Haderslev

Oplev Haderslev, når frihedsbudskabet fejres den 4. maj 2019, det store Sønderjyske Kaffebord og meget mere i og omkring byen.

4.-6. maj

  1. maj kl. 9 starter oplevelsen, når vi kører fra Valby Station på vej mod Sønderjylland.

Første stop på vejen bliver ved Keramikmuseet CLAY, i Middelfart, hvor vi får en guidet rundvisning på museet, og efter dette spiser vi frokost i en af de særlige museumsbygninger.

Herefter kører vi mod Haderslev, hvor vi bliver indlogeret på Hotel Norden, hvor vi skal bo de næste par dage. Aftensmaden indtages på Hotellet kl. 1800.

Lørdag den 4. maj 2019 kl. ca. 20 begiver vi os til Haderslev Kaserne, hvor vi vil opleve den traditionelle ”Lysfest” med alt hvad det indeholder af sang, musik og taler.

Søndag den 5. maj 2019 kl. 100 vil vi efter et godt morgenmåltid begive os til Fuglsang, det lokale bryggeri, hvor vi vil få rundvisning smagsprøver m.m.

Herefter går turen mod Haderslev Hus hvor der kl. ca. 1300 vil være dækket op med ”det store Sønderjyske Kaffebord” og vi vil i den forbindelse få en lokal guide til at fortælle om byen og ikke mindst om traditionen omkring kaffebordet.

Kl. 16 er det tid til at stige ombord i Rundtursbåden på Haderslev Dam.

På den ca. 1½ time lange sejltur, vil en lokal guide fortælle historien om stedet, og ikke mindst den skrækkelige kæntringsulykke, som Haderslev Dam er mest kendt for.

Kommet retur på hotellet vil der kl. 19 være dækket op til aftensmad i hotellets restaurant.

Mandag den 6. maj 2019 kl. 9 er der efter morgenmaden afgang fra hotellet, og vi sætter næsen mod København/Valby igen, med et stop ved ”Tvillingegården” ved Middelfart. På denne historiske gård, vil vi få en utrolig fortælling om tvillingedrengene, der boede på gården, og da de som ugifte døde blev gården skænket til kommunen, mod at stedet bliver brugt til ældres aktiviteter.

Vi spiser frokost her på stedet, og kører kl. ca. 1400 videre mod Sjælland.

På vejen retur vil vi finde et godt sted, hvor vi kan drikke vores medbragte kaffe, og få lidt kage til.

Vi afslutter turen ved at komme retur til Valby kl. ca. 17.

I turen er inkluderet: Transport, rejsegaranti, 2 x aftensmåltider, 2 x frokost, entre og guider. Drikkevarer er for egen regning.

Turledere: Anette Mortensen og Lars Jacobsen

Prisen for alt dette er kr. 2.925,- for medlemmer af Danske Seniorer kr. 2.875,-

Tillæg for enkeltværelser kr. 400,- (Der er kun få enkeltværelser)

Tilmelding senest den 2. april 2019