Jul i Gammelby, oser af julehygge og nisser. En rigtig hyggelig juleforestilling, hvis man skal glæde børnebørnene eller, hvis man bare har lyst til at komme i julehumør. En forestilling der er for alle aldersgrupper.

Jul i Gammelby handler om, at byens købmand (borgmesteren) er kommet i dårligt humør fordi skibet ”Håbet” ikke er vendt hjem med alt det der skal til, for at julen bliver en god jul – så derfor har han aflyst julen. Mads og Mette, som er købmandens børn, vil rigtig gerne holde jul og de gør alt for at få deres far i julehumør – men det er ikke så let, så de får lidt hjælp fra husets ukendte beboere - drillenisserne. Sammen bruger de mange knep på, at få købmanden i julestemning og så er det jo spændende at se, om det lykkedes.

På scenen kan man blandt andre møde Søren Hauch-Fausbøll, Jeanette Binderup-Schultz og Troels Malling. 

billede

Frivillig anmelder for Danske Seniorer: Susanne Sølund
Folketeatret fra 18. november 2021 – 23. december 2021
Varighed: ca. 2 ½ time inkl. pause
Link til forestilling og billetkøb: Klik Her 

 

Udskriv E-mail

Har du en teenager i huset - eller er du bedsteforældre til en?
Så gælder det om at skynde sig i Teater V og se forestillingen
'Til Ungdommen'

til ungdommen

Fem superdygtige unge skuespillere fremfører en række små  monologer, der giver et samlet indtryk af, hvor svært det kan være at være ung - hvis man lige har glemt det.  Alt fra filipenser, irriterende forældre, der forlanger man skal tage med i sommerhus, når der nu endelig var en chance for en super fest fordi forældrene ikke var hjemme  - til mere alvorlige emner som usikkerhed, mobning og den første forelskelse. 

Stykket er baseret på den norske forfatter Linn Skåbers bestseller, der allerede er solgt i over 100.000 eksemplarer. En oplagt julegave ide - men endnu bedre er det at invitere din uregerlige og uforståelige teenager i teatret.  Så bliver I en stor fælles oplevelse rigere - og måske åbner det netop op for den snak, I så gerne ville have. 

'Til ungdommen' spiller i Teater V i prøvehallen i Valby til og med 4.december 2021. Der er skiftende spilletidspunkter, så det er næsten umuligt ikke at finde et  tidspunkt, der passer. Rigtig god fornøjelse!

Anmeldt af frivillig kulturanmelder Kirsten Köneke

Læs mere om forestillingen HER

Udskriv E-mail

Fra Folkehelt til Folkefjende - Nørrebro Teater og Søren Pilmark har gjort det igen - skabt en forestilling, man bare må se!

folkefjende

Med en sprudlende ny-opsætning af Henrik Ibsens 'En Folkefjende' fra 1882, instrueret af den kun 34-årige Viktor Tjerneld, er stykket så aktuelt som nogensinde.

Pilmark leverer en pragtpræstation som lægen der opdager, at vandet i byens nye kurbad er sundhedsfarligt, men kommer til kort overfor de økonomiske og personlige interesser, der forhindrer ham i at få gjort noget ved det  - ja, er det ikke en historie, der i mange udgaver kunne/kan finde sted i dagens Danmark?

Kan Ibsen være morsom? Ja, det er han i denne forestilling, hvor teksten er omarbejdet med diverse hip til vor tid, som når journalisten er ligeglad med historien og mennesket bag, bare den skaffer ham en Cavling pris - blot en af mange nutidige hentydninger. Nok er teksten nybearbejdet - men hele historien  og  de forskellige personers karakter og motiver er ligeså skarpt og tydeligt tegnet som Ibsen skrev dem i 1882, godt hjulpet på vej af en stab af fremragende skuespillere. Det er Ibsens genialitet der gør, at denne forestilling er lige så vedkommende  i dag, som da den blev opført for første gang for knap 150 år siden - sørgeligt, men sandt.

Men man morer sig dejligt under forestillingen, mens den ene afsløring efter den anden af økonomiske og personlige interesser kommer for en dag - lige til det øjeblik, da man som publikum selv bliver en del af forestillingen og må spørge sig selv - hvordan ville du have handlet - hvordan handler du i dagens Danmark?

Det er teater, når det er allerbedst - morsomt mens det står på - og tankevækkende bagefter. 

Forestillingen spiller til og med den 23/10 2021 - gå endelig ind og se den og husk, at medlemmer af Danske Seniorer ovenikøbet får 15 % rabat på billetprisen. 

Anmeldt af frivillig kulturanmelder Kirsten Köneke, september 2021

Udskriv E-mailmusicalen atlantis 09Kong Atlas er spået til snart at dø og det skal derfor gå stærk med at skaffe en arving til tronen. Adalena er derfor blevet beordret gift med Sceptor af sin far. En dag har Adalena forklædt sig som en almindelig pige og er gået ned på markedet i byen. Her møder hun Silvan, som hun forelsker sig i. De to unge mødes hemmeligt og her fortæller Adalena, at hun er prinsesse og skal giftes. Silvan, som omvendt er blevet forelsket i prinsessen, får røbet sin ulykkelige kærlighed til Zan-Zan, der øjner muligheden for et komplot, som kan føre Jabbadoor til magten i Atlantis og få den smukke Adalena. Herefter tager handlingen fart. Atlantis er fortællingen om kærlighed, magt og mordforsøg.

Publikum kan se frem til 24 talentfulde skuespillere på scenen herunder Stig Rossen som skurken Jabbadoor, Kaya Brüel som kammerpigen Miranda og Jacob Zethner som Kong Atlas. Herudover kan man opleve bsom Koptos - bedre kendt som vinderen af det Danske Melodi Grand Prix fra 2018 samt et nyt ungt talent bi rollen som prinsesse Adalena. Hertil kommer et stort ensemble samt et 20 mands orkester.

Det er en rigtig flot forestilling med en fantastisk scenografi, dramatisk og smuk på en gang. Flot musik og flotte kostumer – og nogle fantastiske skuespillere, der alle synger bragene godt.

Jeg kan derfor varmt anbefale forestillingen til både nye og tidligere teatergængere. 

Frivillig anmelder for Danske Seniorer: Susanne Sølund

 

Foto: Søren Malmose 

Atlantis, der tidligere med stor succes har været opført på Bellevue Teater (1993) og året efter på Østre Gasværk, kan opleves her: 

  • Tivoli København: 10. september- 6. november 2021
  • Musikteatret Holstebro: 10.-16. oktober 2021
  • Musikhuset Aarhus: 28. september-10. oktober 2021
  • Odeon Odense: 19.-23. oktober 2021

Varighed: ca. 3 timer inkl. pause

Tid, sted og billetter finder du her 

 

 

Udskriv E-mail

 

HURRA! for at vi endelig igen må samles og fejre livet og glæden - og for en flot premiere på Nyborg Voldspils Vi maler byen rød - The musical!

Det var herlige timer i godt selskab med en masse dygtige sangere og dansere, der mærkbart havde glædet sig vildt til endelig, endelig at bryde ud i de skønne Grand Prix-hits - og endelig, endelig at levere resultatet af måneders dansetræning. Hold da op, hvor var de gode! 

Musicalen dykker ned i 80'erne, da håret var højt og skulderpuderne var brede og kantede - og "kodylt" betød i særklasse godt. Det må nyborgenserne og alle de frivillige på og bag scenen gerne bryste sig af, at årets Voldspil også er:

Foran en kulisse i 80'er-rigtig lyserød, irgrøn og lyseblåt - og med rekvisitter i tilsvarende 80'er-farver - tog de os 750 korrekt corona-afstandsplacerede forventningsfulde gæster med på tidsrejse spækket med skøn musik og små glimt af de måske ikke altid så rosenrøde 80'ere - men mest af alt fuld af ungdom og kærlighed - både den første og den længste. Undervejs møder vi blærerøven, den forsigtige, den vilde ubekymrede og den stille protesterende teenager - og deres hhv. ego-trippende, ambitiøse og fraværende forældre.

Publikum kvitterede med stående bifald!

Der er al mulig grund til at hanke op i konen/manden/kæresten, naboen, vennerne og skaffe sig billetter til årets Nyborg Voldspil - det 82. af slagsen. Det er skøn underholdning på højt niveau!

 

Nyborg Voldspil: Vi maler byen rød - The musical spiller til og med 7. august.

Fotos og anmeldelse: Iben Hauschultz

Vimalerbyenrød 02

Udskriv E-mail