Nu kan man finde Danske Seniorer på Facebook. Klik her, og se, hvad der optager os lige nu og deltag i den aktuelle debat eller se billeder fra vores aktiviteter.

Dødsfald

Tidligere direktør for Danske Seniorer, Gerda Klemensen, er gået bort efter længere tids sygdom.

Læs mere

Arne Rolighed om social ulighed

Ressourcestærke ældre må hjælpe de svageste ældre. Hør næstformand Arne Rolighed tale om social ulighed og om, hvordan vi skal tage hånd om de svageste ældre.

Se video her 

 

John Lagoni på vej ud til medlemmerne

Danske Seniorers nye direktør, John Lagoni, vil som noget af det første tage ud i kredsene og besøge så mange medlemmer og foreninger som muligt. 

Hør ham fortælle om sine tanker om, hvad han gerne vil med sit nye job. 

Se video her

 

 

Kom Med 3.2014

forside.KM.3.2014-200.jpg

Læs seneste Kom Med! 

 

Vi har også et særligt KOM MED! nyhedsbrev specielt for dig, der bor i Hovedstadsområdet

Tilmeld dig her

SENIORBLADET

 sb_forsiden_lille_7.jpg

Her kan du se det seneste nummer af SeniorBladet

Læs bladet her 


Slut med fyring fordi du er 70 

Mange tvinges på pension som 70-årige, selv om de stadig kan og har lyst til at fortsætte i deres job. Nu vil beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afskaffe virksomheders mulighed for at sende medarbejdere på pension, blot fordi de er fyldt 70 år. Men hun vil ikke ændre på reglen, som bevirker, at f. eks. præster og dommere skal gå, når de fylder 70.

Læs mere her


Besøg Rude Strand Seniorhøjskole

Hvis du gerne vil have et indblik i, hvad man som kursist får ud af et ophold på Rude Strand Seniorhøjskole, kan du se tv-programmet "Vi besøger",

Programmet, hvor man følger et hold kursister på Rude Strand, bliver vist på tv-kanalen dk4.

Du kan se programmet ved at klikke her: 

Se video her


vores elektroniske nyhedsbrev

Alle kan abonnere gratis på Danske Seniorers elektroniske nyhedsbrev. 

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her:

bliv abonnent

Du kan læse den seneste udgave af vores nyhedsbreve her: 

se seneste nyhedsbrev 


Kørekortsag:

Regler for lægetjek lempes 

Danske Seniorers arbejde for at afskaffe reglen om obligatorisk lægetjek af seniorer over 70 år ved kørekortfornyelse bærer frugt. Regeringen vil lempe den aldersdiskriminerende regel.

Læs mere 

Hellere en snak end et bad  

Nye tal viser, at ældre ikke er så fokuserede på muligheden for at få hjælp til et ekstra ugentligt bad, som mange forestillede sig. 

I stedet vil mange ældre hellere have selskab og en god snak med hjemmehjælperen end hjælp til praktiske ting som rengøring eller et bad. 

- Det er helt i tråd med det, vi meldte ud, da regeringen kom med sit udspil om ældremilliarden. Ældrepleje handler i høj grad også om livskvalitet, og ikke blot om at komme i bad eller få støvsuget, siger landsformand for Danske Seniorer, Jørgen Fischer. 

 Læs mere her

mini_mini_collage.jpg

Festival var en stor succes 

Den 29. september - den 1. oktober afholdt Danske Seniorer, Aktivitetscentret Skt. Joseph og Tisvilde Højskole i fællesskab en spændende tre-dages tværkulturel festival - den såkaldte Mangfoldighedsfestival - på Tisvilde Højskole.  

Der var lagt op til at fejre mangfoldighed og livsglæde og skabe forståelse imellem mange folkeslag og kulturer. 

Festivalen blev netop en stor, farverig fest, som mange seniorer lagde deres vej omkring.

 

Danske Seniorers nyhedsbrev

I september måneds nyhedsbrev kan du læse om:

  • Direktørskifte: Den 1. september 2014 tiltrådte John Lagoni som ny direktør for Danske Seniorer.
  • SeniorBladet. En præst på 70, der ikke vil stoppe. En entertainer, som ikke kan stoppes. Og en pensioneret postmedarbejder, der var lykkelig for at stoppe. Stoppe med at arbejde. Septemberudgaven af SeniorBladet handler om, hvornår vi gerne vil pensionere os selv.

 Læs mere her

 

 

Kulturnat 2014

I år holder Danske Seniorers Hus i København åbent på Kulturnatten d. 10. oktober

Læs mere her


folkemøde 2014

Danske Seniorer havde fokus på aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet, da vi deltog i Folkemødet 2014. 

Læs her

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Velkommen til Danske Seniorer

Danske Seniorer er et landsdækkende fællesskab af foreninger, klubber, ældrecentre, projekter, aktivitetshuse, ældreråd og enkeltmedlemmer.

Danske Seniorer er en fusion af Danske Pensionister, Sammenslutningen af Pensionistforeninger i Danmark og Pensionisternes Samvirke. Danske Seniorer har over 140.000 medlemmer.

Danske Seniorer virker for alle seniorer i Danmark, men har i særlig grad fokus på at sikre en anstændig pensionisttilværelse for samfundets svageste og mest sårbare ældre.

Danske Seniorer beskæftiger sig med ældreområdet i bred forstand. Det overordnede sigte med organisationens arbejde er at styrke ældres muligheder for at deltage aktivt i samfundet og selv have indflydelse på tilværelsen. Danske Seniorer arbejder for ligestilling i behandlingen af ældre i sundhedssystemet og har fokus på medicinering af ældre og forebyggelse af sygdom, svækkelse og isolation.

Kort sagt - vi arbejder for at forbedre forholdene for ældre borgere i Danmark – både ved at påvirke politikere og beslutningstagere på ældreområdet, men også ved at tilbyde ældre mennesker lokale fællesskaber og meningsfulde aktiviteter. Det vi kalder: ”Socialpolitik i praksis”.

Danske Seniorer bygger på frivillighed og medlemsdemokrati.