Velkommen til Danske Seniorer

Danske Seniorer er et landsdækkende fællesskab af foreninger, klubber, ældrecentre, projekter, aktivitetshuse, ældreråd og enkeltmedlemmer.

Danske Seniorer er en fusion af Danske Pensionister, Sammenslutningen af Pensionistforeninger i Danmark og Pensionisternes Samvirke. Danske Seniorer har over 130.000 medlemmer.

Danske Seniorer virker for alle seniorer i Danmark, men har i særlig grad fokus på at sikre en anstændig pensionisttilværelse for samfundets svageste og mest sårbare ældre.

Danske Seniorer beskæftiger sig med ældreområdet i bred forstand. Det overordnede sigte med organisationens arbejde er at styrke ældres muligheder for at deltage aktivt i samfundet og selv have indflydelse på tilværelsen. Danske Seniorer arbejder for ligestilling i behandlingen af ældre i sundhedssystemet og har fokus på medicinering af ældre og forebyggelse af sygdom, svækkelse og isolation.

Kort sagt - vi arbejder for at forbedre forholdene for ældre borgere i Danmark – både ved at påvirke politikere og beslutningstagere på ældreområdet, men også ved at tilbyde ældre mennesker lokale fællesskaber og meningsfulde aktiviteter. Det vi kalder: ”Socialpolitik i praksis”.

Danske Seniorer bygger på frivillighed og medlemsdemokrati.

 

Danske Seniorer er et landsdækkende demokratisk fællesskab af enkeltmedlemmer, foreninger, klubber, ældrecentre, projekter, aktivitetshuse, og ældreråd. Samlet har vi flere end 130.000 medlemmer. 600 senior- og pensionistforeninger, flere seniorhøjskoler og 130 datastuer er tilsluttet arbejdet. Vi arbejder for alle seniorer i Danmark, men har især fokus på at sikre en anstændig pensionisttilværelse for samfundets svageste og mest sårbare ældre. Desuden arbejder vi for ligestilling i behandlingen af ældre i sundhedssystemet og har fokus på medicinering af ældre og forebyggelse af sygdom, svækkelse, isolation og ensomhed. Danske Seniorer har kontorer i Sdr. Omme og i København.få licens til at vise film igennem danske seniorer

MPLC og Danske Seniorer har indgået et samarbejde om udbredelse og kendskab til film, inMPLC_Gradient.jpgdenfor rammerne af ophavsretsloven.

Hvis du og din forening viser film i ny og næ, og har I ikke en licens dertil, er der stor sandsynlighed for, at I bryder loven.
Det behøver dog ikke være sådan! Nu kan din forening tegne en Paraplylicens® fra MPLC (Motion Picture Licensing Company) til en yderst favorabel pris igennem jeres medlemskab i Danske Seniorer.

Læs mere og tegn en licens på MPLCs hjemmeside her;

eller download vores: MPLC__Danske_Seniorer.pdf

Download også MPLCs rettighedsportefølje her: Filmselskaber-2015Q3-alm_v3-2.pdf - så er du sikker på, du er dækket.


Nu kan man finde Danske Seniorer på Facebook. Klik her, og se, hvad der optager os lige nu og deltag i den aktuelle debat eller se billeder fra vores aktiviteter.


Nye SUPER TILBUD fra Danske Seniorer

 

I rækken af spændende arrangementer bydes denne gang på Seniorernes Dag i Ringsted samt ”Syng julen ind med Danske Seniorer”.

 

SENIORDAG MED BENT FABRICIUS BJERRE

Seniorernes dag finder sted den 17. november kl. 14.00 til 16.30 i Ringsted Kongrescenter. Her kan man opleve en unik eftermiddag i selskab med Bent Fabricius Bjerre, Trine Pallesen og trioen De Græd.

 

Bent Fabricius Bjerre fortæller og giver musikalske eksempler på sin musik, som har begejstret Danmark i mere end 50 år. Med på scenen har han Trine Pallesen og De græd.

Billetterne koster 175 kroner og kan bestilles direkte hos Ringsted Kongrescenter på telefon 57 67 11 01.

 

SYNG JULEN IND

Den 7. december har man mulighed for at synge julen ind med Danske Seniorer, men også med Thomas Eje, Julie Steincke og Kaya Brüel.

Det foregår på Københavns Rådhus fra klokken 10.30 til 12.30.

Normal billetpris er 250 kroner, men medlemmer kan få billetterne til 175 kroner.

Billetter købes i Danske Seniorers Rejsehjørnet på tlf. 35 37 24 22.

 


SENIORBLADET

8 gange om året udgiver Danske Seniorer medlemsbladet SeniorBladet

SeniorBladet rummer relevante artikler, der fortæller dels om de forskellige tiltag Danske Seniorer gør for medlemmerne, dels rummer gode tilbud og aktuelle artikler: Om alt fra medlemmer, der har spændende historier at fortælle, videre over aktiviteter i klubber, foreninger og kredse.

SeniorBladet, der har et  oplag på 70.000, bringer også features om interessante mennesker, tips og ideer, anmeldelser af film, teater.

Desuden er der i hvert nummer lodtrækning om blandt andet teaterbilletter og bøger.

Seneste udgave af SeniorBladet - nr 7 - oktober/november 2015:

SB_7_15.png

Seneste nummer af SeniorBladet, der udkom primo oktober, handler blandt andet om: Debatten, der ikke måtte dø - om retten til eget liv, Følgesvendsnetværket - et spændende initiativ, Søsterhjælp i gårdbutikken og en artikel om en 63 årige dansk mand, der valgte at flytte til Brasilien for at hjælpe sin søn på en stor farm. Samtidig fandt han kærligheden og er nu brasiliansk gift.


Næste nummer af SeniorBladet, der udkommer primo december, indeholder blandt andet en artikel med dansk films diva, Ghita Nørby, med udgangspunkt i den nye særdeles seværdige film, Nøgle - Hus - Spejl. Desuden er der en artikel om hvordan mænd og kvinder kan klæde sig i en mørk tid, noget om at røre sig, men også en artikel med havemanden Claus Dalby, der giver tips og ideer til, hvordan man kan pynte til højtiderne.

For at få og kunne læse SeniorBladet skal man være medlem af Danske Seniorer. Henvendelse på tlf. 33 37 24 22 eller pr e-mail: info@danske-seniorer.dk

Foreløbig udgivelsesplan 2016:

Der forventes udgivelser af SeniorBladet 2016: Medio januar, primo marts, ultimo april, ultimo maj, primo august, primo september, primo oktober og ultimo november. Deadline for tekster er pt. minimum fem uger før udgivelse. Tekster der indsendes uopfordret kan ikke garanteres bragt - kontakt redaktøren red@danske-seniorer.dk eller 35 37 24 22, for nærmere oplysninger.


 

Udviklingspuljen 2015

Læs mere her 

Hent ansøgningsskema her

 


Her er det nye Kom Med! nr. 3. 2015 

 ForsideKM.3.2015-tilpassetStr.jpg

Næste Kom Med!
udkommer ultimo november 2015

 


 

Vi har også et særligt KOM MED! nyhedsbrev specielt for dig, der bor i Hovedstadsområdet

Tilmeld dig her

Læs seneste Kom Med! 

Design & Hosting by Macrocom