Nu kan man finde Danske Seniorer på Facebook. Klik her, og se, hvad der optager os lige nu og deltag i den aktuelle debat eller se billeder fra vores aktiviteter.

Udviklingspuljen 2015

Læs mere her 

Hent ansøgningsskema her

Vi inviterer til besøg i LEGO idé Huset

LEGO_thumbnail

Pressemeddelelse – 21. maj 2015


Danske Seniorer:
Godt der tages hånd om socialt udsattes tandproblemer

Godt at der tages hånd om socialt udsattes tandproblemer. Bedre vil være, hvis det suppleres med, at nogle også sørger for, at de socialt udsatte og de ældre rent faktisk også kommer til tandlæge.

Formanden for Danske Seniorer, Jørgen Fischer, glædes over, at et flertal i folketingen netop har ændret reglerne for tandtilskud, så det sikres, at flere socialt udsatte får hjælp til et besøg hos tandlægen.

Læs hele pressemeddelelsen her

 

HB møde i Tisvilde

Hovedbestyrelsen i Danske Seniorer har nylig holdt møde på Seniorhøjskolen i Tisvilde. En lang række spændende emner var til orientering og debat. Formanden Jørgen Fischer aflagde en organisatorisk beretning om blandt andet det arbejde, der er pågået de seneste måneder.

Der var orientering fra hovedbestyrelsesmedlemmerne om arbejdet ude i de 18 kredse. Dette til gensidig inspiration. De nye kredsbestyrelsesformand og dermed også nye hovedbestyrelsesmedlemmer blev præsenteret ...og deltog alle aktivt i debatterne.

Også konsulenterne gav en orientering om deres arbejde.

Danske_Seniorer_hb_april_15_119.JPG

SENIORBLADET

Her er det seneste nummer af SeniorBladet:

SeniorBladet_0315.jpg

 Læs blad nr. 3 her 

det elektroniske nyhedsbrev  

Så er der nyt fra Danske Seniorer. Læs Påskenummer udgaven om bl.a. en kommende messe om velfærdsteknologi og moderne hjælpemidler.
Se seneste nyhedsbrev 

Alle kan abonnere gratis på Danske Seniorers elektroniske nyhedsbrev.  

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her: 
Bliv abonnent 

 Sommerarrangementer på Bakken

Der er stadig billetter til de to kommende arrangementer:

15. juni og 16. juni på Bakken, begge dage fra kl. 10.30 - 12.30

Læs mere om arrangementerne her

Bestil billetter på tlf. 3537 2422, ml. kl. 9.30-14.00

 

Et Godt Tilbud fra Tivoli til Danske Seniorers Medlemmer

15% rabat på billetter til TAM TAM i Glassalen. Forestillingen har premiere den 28.maj 2015.

Billetter bestilles direkte via linket nederst i dokumentet fra Tivoli.

Læs og bestil her

Danske Seniorer, transport og Forbrugerrådet TÆNK:
- Frivillige søges til analyse

Lise Acthon Hansen, der er kredsformand i Nordsjælland, er trådt ind som medlem af Forbrugerrådet TÆNK’s Rådssamling på vegne af Danske Seniorer. Og for nylig blev hun medlem af en rådsarbejdsgruppe om transportpolitik.
Det sker i forlængelse af, at Forbrugerrådet Tænk har fået 30 millioner kroner fra Trafikministeriet til en rådsarbejdsgruppe de kommende fire år.

Rådsarbejdsgruppen, der har fået navnet Passagerpulsen, består af en selvstændig administration og syv fra rådssamlingen.
Man kan læse mere op denne på www.passagerpulsen.taenk.dk

Lise Achton Hansen vil på møderne tale danske seniorers sag.

Frivillige søges til analysearbejde
Passagerpulsen skal finde en del frivillige, der kan hjælpe med et større analysearbejde, hvorfor Lise Achton Hansen nu spørger i sit netværk, hvem der har lyst at være med?

- Vi skal bruge 10.000 panelister til Passagerpaneler. Her skal man svare på et spørgeskema seks gange hvert år. Det er ikke afgørende, hvor ofte man benytter sig af kollektiv transport. Man skal bare være villig til at svare på en undersøgelse.

- Danske Seniorer ser gerne, at vi også i denne sag bliver synlige og bruger den indflydelse, vi kan få på det offentlige transportsystem.

Vil man være med, så kan Lise Achton Hansen kontaktes på telefon 47 52 41 14, mobil: 50 93 46 64 eller på kredslise@ctop.dk Man kan også melde sig direkte på Passagerpulsens hjemmeside.

Her er det nye Kom Med! nr. 2. 2015 

ForsideKM_2.2015-tilpassetStr.jpg

Læs seneste Kom Med! 

Vi har også et særligt KOM MED! nyhedsbrev specielt for dig, der bor i Hovedstadsområdet

Tilmeld dig her

NYE UDGAVER AF seniormagasinet på dk4

DK4 og Danske Seniorer har netop sluttet optagelserne til yderligere to programmer af det meget sete Seniormagasinet.

Den første udgave, der har Georg Julin som vært, handler om satspuljemidlerne. Udsendelsens titel er Seniormagasinet - pensionisterne  betaler.

I programmet deltager landsformand for Danske Seniorer, Jørgen Fischer, der debatterer fordelingen af satspuljemidlerne med MF´er for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt.

Jørgen Fischer anfører blandt andet, at midlerne i stigende grad er anvendt til andre formål end de oprindeligt tiltænkte, som var og bør være udsatte og svage ældre. I steder er de anvendt til eksempelvis uddannelse af fængselspersonale, kampen mod islamisering og til kvindehandel.

- Hver især gode formål at støtte, men ikke for pensionisternes penge, lyder det fra Jørgen Fischer. - Midler til førnævnte ting skal tages fra den danske fælleskasse, ikke fra en bestemt målgruppe, som pensionisterne, de udsatte og de svage ældre udgør.

Programmet "Pensionisterne betaler" sendt første gang den 22. april 2015 på DK4. Se det her hvis du gik glip af programmet:

http://youtu.be/20hty_zooZk

Se nyeste udgave af Seniormagasinet – "Passiv dødshjælp?"
Endnu en udgave af Seniormagasinet, som Danske Seniorer laver i samarbejde med DK4, er rullet over skærmen. Vært er Georg Julin, der tager emnet passiv dødshjælp op til debat.

Fik du ikke set afsnittet "Passiv dødshjælp" kan det hentes på nedenstående link.

https://youtu.be/KtTwKEDz374

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Velkommen til Danske Seniorer

Danske Seniorer er et landsdækkende fællesskab af foreninger, klubber, ældrecentre, projekter, aktivitetshuse, ældreråd og enkeltmedlemmer.

Danske Seniorer er en fusion af Danske Pensionister, Sammenslutningen af Pensionistforeninger i Danmark og Pensionisternes Samvirke. Danske Seniorer har over 130.000 medlemmer.

Danske Seniorer virker for alle seniorer i Danmark, men har i særlig grad fokus på at sikre en anstændig pensionisttilværelse for samfundets svageste og mest sårbare ældre.

Danske Seniorer beskæftiger sig med ældreområdet i bred forstand. Det overordnede sigte med organisationens arbejde er at styrke ældres muligheder for at deltage aktivt i samfundet og selv have indflydelse på tilværelsen. Danske Seniorer arbejder for ligestilling i behandlingen af ældre i sundhedssystemet og har fokus på medicinering af ældre og forebyggelse af sygdom, svækkelse og isolation.

Kort sagt - vi arbejder for at forbedre forholdene for ældre borgere i Danmark – både ved at påvirke politikere og beslutningstagere på ældreområdet, men også ved at tilbyde ældre mennesker lokale fællesskaber og meningsfulde aktiviteter. Det vi kalder: ”Socialpolitik i praksis”.

Danske Seniorer bygger på frivillighed og medlemsdemokrati.

 

Design & Hosting by Macrocom