Nu kan man finde Danske Seniorer på Facebook. Klik her, og se, hvad der optager os lige nu og deltag i den aktuelle debat eller se billeder fra vores aktiviteter.

Udviklingspuljen 2015

Læs mere her 

Hent ansøgningsskema her

Vi inviterer til besøg i LEGO idé Huset

LEGO_thumbnail

HB møde i Tisvilde

Hovedbestyrelsen i Danske Seniorer har netop holdt møde på Seniorhøjskolen i Tisvilde. En lang række spændende emner var til orientering og debat. Formanden Jørgen Fischer aflagde en organisatorisk beretning om blandt andet det arbejde, der er pågået de seneste måneder.

Der var orientering fra hovedbestyrelsesmedlemmerne om arbejdet ude i de 18 kredse. Dette til gensidig inspiration. De nye kredsbestyrelsesformand og dermed også nye hovedbestyrelsesmedlemmer blev præsenteret ...og deltog alle aktivt i debatterne.

Også konsulenterne gav en orientering om deres arbejde.

Danske_Seniorer_hb_april_15_119.JPG

Udstilling med nymodens hjælpemidler i Midtjylland

På Kirkepladsen i Holstebro den 12. maj bliver det muligt at se, røre ved og høre nærmere om diverse velfærdsteknologiske hjælpemidler, der kan hjælpe ældre til fortsat klare sig i eget hjem, som f. eks. en vinduespudser-robot, eller gøre os mere trygge der.

Danske Seniorer medarrangør af messen, hvor der dagen igennem også vil være oplæg til debat om forskellige indfaldsvinkler på velfærdsteknologi. Bl.a. taler Danske Seniorers næstformand, Arne Rolighed, om ”Velfærdsteknologi og ensomhed” kl. 13-14.

Der er gratis adgang til messen, der er åben fra kl. 10-18.

stol.jpg

SENIORBLADET

SB-02-15_forside.jpg 

Her kan du se det seneste nummer af SeniorBladet

Læs bladet her 

det elektroniske nyhedsbrev  

Så er der nyt fra Danske Seniorer. Læs Påskenummer udgaven om bl.a. en kommende messe om velfærdsteknologi og moderne hjælpemidler.
Se seneste nyhedsbrev 

Alle kan abonnere gratis på Danske Seniorers elektroniske nyhedsbrev.  

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her: 
Bliv abonnent 

Et Godt Tilbud fra Tivoli til Danske Seniorers Medlemmer

15% rabat på billetter til TAM TAM i Glassalen. Forestillingen har premiere den 28.maj 2015.

Billetter bestilles direkte via linket nederst i dokumentet fra Tivoli.

Læs og bestil her

Danske Seniorer, transport og Forbrugerrådet TÆNK:
- Frivillige søges til analyse

Lise Acthon Hansen, der er kredsformand i Nordsjælland, er trådt ind som medlem af Forbrugerrådet TÆNK’s Rådssamling på vegne af Danske Seniorer. Og for nylig blev hun medlem af en rådsarbejdsgruppe om transportpolitik.
Det sker i forlængelse af, at Forbrugerrådet Tænk har fået 30 millioner kroner fra Trafikministeriet til en rådsarbejdsgruppe de kommende fire år.

Rådsarbejdsgruppen, der har fået navnet Passagerpulsen, består af en selvstændig administration og syv fra rådssamlingen.
Man kan læse mere op denne på www.passagerpulsen.taenk.dk

Lise Achton Hansen vil på møderne tale danske seniorers sag.

Frivillige søges til analysearbejde
Passagerpulsen skal finde en del frivillige, der kan hjælpe med et større analysearbejde, hvorfor Lise Achton Hansen nu spørger i sit netværk, hvem der har lyst at være med?

- Vi skal bruge 10.000 panelister til Passagerpaneler. Her skal man svare på et spørgeskema seks gange hvert år. Det er ikke afgørende, hvor ofte man benytter sig af kollektiv transport. Man skal bare være villig til at svare på en undersøgelse.

- Danske Seniorer ser gerne, at vi også i denne sag bliver synlige og bruger den indflydelse, vi kan få på det offentlige transportsystem.

Vil man være med, så kan Lise Achton Hansen kontaktes på telefon 47 52 41 14, mobil: 50 93 46 64 eller på kredslise@ctop.dk Man kan også melde sig direkte på Passagerpulsens hjemmeside.

Se nyeste udgave af Seniormagasinet – "Pensionisterne betaler" her på vores hjemmeside.

Programmet sendt første gang den 22. april 2015 på DK4

http://youtu.be/20hty_zooZk

Kom Med! nr. 1. 2015 

forsideKM_1.2015-tilpassetStr.jpg

Læs seneste Kom Med! 

Vi har også et særligt KOM MED! nyhedsbrev specielt for dig, der bor i Hovedstadsområdet

Tilmeld dig her

Forårs- og Sommerarrangementer i Tivoli og på Bakken

Der er stadig billetter til de 4 kommende arrangementer:

4. maj og 18. maj i Tivoli, begge dage fra kl. 10.30 - 12.30

15. juni og 16. juni på Bakken, begge dage fra kl. 10.30 - 12.30

Læs mere om arrangementerne her

Bestil billetter på tlf. 3537 2422, ml. kl. 9.30-14.00

Frokosttilbud:
Restaurant Påfuglen 115 kr. (normalpris 144 kr.)
-20% på snapsekortet.
Bordbestilling på tlf. 3312 9540 (fra kl. 11.00)


Restaurant Promenaden 119 kr. (normalpris 170 kr.)
Bordbestilling på tlf. 3375 0770

NYE UDGAVER AF seniormagasinet på dk4

DK4 og Danske Seniorer har netop sluttet optagelserne til yderligere to programmer af det meget sete Seniormagasinet.

Den første udgave, der har Georg Julin som vært, handler om satspuljemidlerne. Udsendelsens titel er Seniormagasinet - pensionisterne  betaler.

I programmet deltager landsformand for Danske Seniorer, Jørgen Fischer, der debatterer fordelingen af satspuljemidlerne med MF´er for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt.

Jørgen Fischer anfører blandt andet, at midlerne i stigende grad er anvendt til andre formål end de oprindeligt tiltænkte, som var og bør være udsatte og svage ældre. I steder er de anvendt til eksempelvis uddannelse af fængselspersonale, kampen mod islamisering og til kvindehandel.

- Hver især gode formål at støtte, men ikke for pensionisternes penge, lyder det fra Jørgen Fischer. - Midler til førnævnte ting skal tages fra den danske fælleskasse, ikke fra en bestemt målgruppe, som pensionisterne, de udsatte og de svage ældre udgør.

Udsendelserne sendes som følger:

Onsdag den 22. april kl. 21.35

Søndag den 26. april kl. 15.30

Torsdag den 30. april kl. 13.10

Lørdag den 2. maj kl. 11.10

Mandag den 4. maj kl. 08.50

Bemærk: Onsdag den 6. maj klokken 18.00 er der premiere på en ny udgave af Seniormagasinet, det fjerde af en udsendelsesrække på foreløbig seks planlagte.

Satspuljemidler til svage ældre

Ifølge den politiske aftale om fordelingen af satspuljemidlerne for 2015 på det sociale område vil en stor del af midlerne komme ældre til gode.

I aftalen er der blandt andet afsat millioner til svage ældre, demensområdet og forkortelse af ventetiden for genoptræning.

Læs mere

Albert Olsens Rejselegat 2015

Vi har udtrukket vinderen af rejselegatet og de 14 vindere har fået besked.

Vi ønsker TILLYKKE og GOD REJSE

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Velkommen til Danske Seniorer

Danske Seniorer er et landsdækkende fællesskab af foreninger, klubber, ældrecentre, projekter, aktivitetshuse, ældreråd og enkeltmedlemmer.

Danske Seniorer er en fusion af Danske Pensionister, Sammenslutningen af Pensionistforeninger i Danmark og Pensionisternes Samvirke. Danske Seniorer har over 140.000 medlemmer.

Danske Seniorer virker for alle seniorer i Danmark, men har i særlig grad fokus på at sikre en anstændig pensionisttilværelse for samfundets svageste og mest sårbare ældre.

Danske Seniorer beskæftiger sig med ældreområdet i bred forstand. Det overordnede sigte med organisationens arbejde er at styrke ældres muligheder for at deltage aktivt i samfundet og selv have indflydelse på tilværelsen. Danske Seniorer arbejder for ligestilling i behandlingen af ældre i sundhedssystemet og har fokus på medicinering af ældre og forebyggelse af sygdom, svækkelse og isolation.

Kort sagt - vi arbejder for at forbedre forholdene for ældre borgere i Danmark – både ved at påvirke politikere og beslutningstagere på ældreområdet, men også ved at tilbyde ældre mennesker lokale fællesskaber og meningsfulde aktiviteter. Det vi kalder: ”Socialpolitik i praksis”.

Danske Seniorer bygger på frivillighed og medlemsdemokrati.

 

Design & Hosting by Macrocom