Mundbind, stetoskop  og hjerte

Apotekerne skal varetage flere sundhedsydelser

Sundhed

Apotekerne skal i fremtiden varetage flere opgaver og aflaste det offentlige sundhedspersonale. Det skriver indenrigs- og sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

En arbejdsgruppe har siden maj 2022 arbejdet med, hvordan apotekerne kan komme mere på banen og supplere det offentlige sundhedsvæsen og hjemmeplejen. 

Arbejdsgruppen, der består af KL, Danske Regioner, Danmarks Apotekerforening, Indenrigs- og sundhedsministeriet og en række relevante styrelser er nu klar med sine anbefalinger. 

Anbefalinger falder overordnet inden for seks temaer: 

  • Dosispakkede lægemidler
  • Mere vejledning om medicinhåndtering
  • Bedre samarbejde om lægemidler i sektorovergange
  • Øget substitution
  • Modernisering af recepten
  • Undgå overmedicinering
Apotekerne er allerede i dag en integreret del af det samlede sundhedsvæsen, men de kan med fordel spille en endnu større rolle. 
Sophie Løhde, indenrigs- og sundhedsminister - Pressemeddelelse fra 29. juni 2023. 

Særligt dosispakket medicin er et "hot topic" indenfor sundheds- og omsorgsområdet. Det handler kort og godt om, at kronisk syge skal have udleveret færdigpakket medicin, som er blevet maskinpakket på apotekerne før de ender ude på f.eks. plejecentrene eller plejehjemmene ude i landet. Det skal minimere fejldosering, samt frigøre mellem 600-900 årsværk i plejesektoren ifølge en rapport. 

Der etableres en følgegruppe, som skal følge den videre implementering af sundhedsydelserne. Læs mere her: https://sum.dk/nyheder/2023/juni/apotekerne-skal-varetage-flere-sundhedsydelser-og-aflaste-oevrigt-sundhedspersonale

Emne